Άμεση ικανοποίηση όλων των αιτημάτων του!

Ο φυλακισμένος αγωνιστής πολιτικός κρατούμενος Θάνος Χατζηαγγέλου, αγωνίζεται με πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας, ενάντια στην εκδικητική μεταγωγή του από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Νιγρίτας, ως αντίποινα για την συμμετοχή του στον αγώνα των κρατούμενων ενάντια στον Σωφρονιστικό Κώδικα, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη πέρασε τον Οκτώβρη του 2022. Η αθλιότητα της εκδικητικής μεταγωγής του αποδεικνύει με εκκωφαντικό τρόπο, το δίκιο που έχουν οι φυλακισμένοι, καταγγέλλοντας και παλεύοντας ενάντια στο νέο Σωφρονιστικό Κώδικα του αστικού καθεστώτος σε προχωρημένη σήψη.

Ο Θάνος Χατζηαγγέλου από την πρώτη μέρα της μεταγωγής του, άρχισε, στις 19 Δεκεμβρίου του 2022, απεργία πείνας και δίψας, την οποία και συνεχίζει τώρα, με αίτημα την γνωστοποίηση του λόγου της μεταγωγής και την άρση της. Η υγεία του τώρα, είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, όπως προειδοποιούν οι γιατροί και από ώρα σε ώρα η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Η επιχείρηση αναγκαστικής σίτισης του κρατούμενου είναι βασανιστήριο όπως σωστά ανακοίνωσαν και οι γιατροί του νοσοκομείου Σερρών. Ο αγώνας του, ενάντια στο βάρβαρο καθεστώς του νέου σωφρονιστικού κώδικα, είναι αγώνας ενάντια στην κυβέρνηση του κράτους των καταπιεστών του λαού και μπορεί και πρέπει να υποστηριχθεί μαζικά στις κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις που γίνονται αυτές τις μέρες.

Πηγή φωτογραφίας: infolibre.gr

Η νεολαία του ΕΕΚ–Τροτσκιστές, καλεί τη νεολαία να πάρει μέρος στις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον Θάνο Χατζηαγγέλου, παλεύοντας για την εδώ και τώρα ικανοποίηση όλων των αιτημάτων του. Νίκη στον αγώνα των φυλακισμένων, για την κατάργηση του νέου Σωφρονιστικού Κώδικα και όλου του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των φυλακών, στην πάλη για την ανατροπή της κυβέρνησης και όλου του αστικού κράτους, με την επαναστατική κινητοποίηση της εργατικής τάξης και της νεολαίας για την εργατική εξουσία και το γκρέμισμα των φυλακών. Αλληλεγγύη στον Θάνο Χατζηαγγέλου και όλους τους αγωνιζόμενους φυλακισμένους!

2/1/2023
Νεολαία του ΕΕΚ–Τροτσκιστές