Τελ Αβίβ : Διαμαρτυρία εκατοντάδων Ισραηλινών για τους νεκρούς Παλαιστίνιους στη Γάζα

 

Εκατοντάδες Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν σε Τελ Αβιβ και Ιερουσαλήμ διαμαρτυρόμενοι για τους 60 και πλέον θανάτους Παλαιστίνιων στη Γάζα από ισραηλινά πυρά.

Στη διαδήλωση στο Τελ Αβίβ οι 300 περίπου διαδηλωτές  συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος Likud, φωνάζοντας: «Δεν θέλουμε άλλο πόλεμο! Αυτό δεν είναι λύση! Κανείς δεν είναι τώρα πιο ασφαλής! Τέλος της κατοχής! Τερματίστε την πολιορκία! Οι Εβραίοι και οι Άραβες αρνούνται να είναι εχθροί!»

Πραγματική ειρήνη στην περιοχή μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα από την σφυρηλάτηση της ενότητας του παλαιστινιακού και του εβραϊκού λαού, για την οικοδόμηση μιας δημοκρατικής και σοσιαλιστικής Παλαιστίνης, όπου Παλαιστίνοι και Εβραίοι θα ζουν από κοινού, με απολύτως ίδια δικαιώματα και χωρίς θρησκευτικές διακρίσεις.

Αυτό συνεπάγεται ότι δεν θα υπάρχει «κράτος του Ισραήλ». Η σφαγή θα διαιωνίζεται και η καταστροφή των λαϊκών μαζών όλης της περιοχής θα πάρει χωρίς προηγούμενο διαστάσεις αν το σιωνιστικό κράτος δεν φύγει από τη μέση.

Για μια Ελεύθερη Σοσιαλιστική Παλαιστίνη σε μια Σοσιαλιστική Ομοσπονδία της Μέσης Ανατολής

Γ.Σ