ΤΕΤΑΡΤΗ 28/12: Πανελλαδική ημέρα δράσης με αφορμή την πρόσφατη εργοδοτική δολοφονία στα Everest του ομίλου Vivartia.

Η πρόσφατη εργοδοτική δολοφονία της 1ης Δεκέμβρη, στα Everest του ομίλου Vivartia, δεν μπορεί παρά να εξοργίζει κάθε εργαζόμενο ή άνεργο που καθημερινά υποφέρει. Πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα εργοδοτικής αναλγησίας και κρατικής κυβερνητικής αδιαφορίας.  Η ζωή ολόκληρης της εργατικής τάξης που υποθηκεύεται στα δάνεια και στη ληστεία του εισοδήματός της, πλέον δέχεται ακόμη και ευθεία φυσική απειλή. Δολοφονούν εργάτες, διαπραγματεύονται νέα μνημόνια με πρωτοφανείς νέες μειώσεις διαρκείας σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα.

ΩΣ ΕΔΩ! Αυτοί που είτε ανέχονται, είτε επιτρέπουν, είτε προετοιμάζουν δολοφονίες εργατών, πρέπει να ανατραπούν!

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ!

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ! 

Στα εργοτάξια, στα delivery, στις βιομηχανικές ζώνες, πλήθος εργαζόμενων σε κάθε χώρο δουλειάς, φτιάχνουν μια αλυσίδα αίματος που δεν είναι άλλο από έκφραση ενός συστήματος που εξευτελίζει την εργατική δύναμη μέχρι εξόντωσής της! 

Να τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι οι υπεύθυνοι!

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από το ξεδόντιασμα της ίδιας της Επιθεώρησης Εργασίας και την κατ’ ουσία ιδιωτικοποίηση όλων των μηχανισμών ελέγχου υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. 

Εδώ και τώρα επιτροπές εργατικού ελέγχου στους χώρους δουλειάς για τις συνθήκες εργασίας!

Η εργατική τάξη, όλοι εμείς οι εργαζόμενοι κι οι άνεργοι, με όπλο την πολιτική μας ανεξαρτησία από το κράτος, τα αφεντικά και την συνδικαλιστική γραφειοκρατία μπορούμε να διαμορφώσουμε και να εξασφαλίσουμε αξιοπρεπή εργασία. Χτίζοντας τα δικά μας όργανα εξουσίας, με τους παραγωγούς του πλούτου στην οργάνωση της κοινωνίας.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καλεί σε στήριξη της πανελλαδικής ημέρας δράσης  ενάντια στη δολοφονία που έγινε στα Everest και αφορά στις συνθήκες ζωής και δουλειάς όλης της εργατικής τάξης.

Τετάρτη 28/12, ώρα 18:30 στις εξής περιοχές

Σύνταγμα: Πλ.Συντάγματος & Καραγιώργη Σερβίας

Πατήσια: Αγ Μελετίου & Πατησίων
Περιστέρι: Παναγή Τσαλδάρη (μετρό Περιστέρι)
Ηλιούπολη: Πλ. Εθνικής Αντίστασης
Κερατσίνι: Ελ Βενιζέλου 175, Ταμπούρια
Παλλήνη: Λ. Μαραθώνος 126

Θεσσαλονίκη: Τσιμισκή & Κουσκούρα

Γιάννενα: Περιφέρεια Ηπείρου

Πάτρα: Αγ. Νικολάου & Ρήγα Φεραίου