Κάτω η Κυβέρνηση της Ακρίβειας, της Φτώχειας και του Πολέμου

Ανακοίνωση Ριζοσπαστικών Αγωνιστικών Κινήσεων ΕΦΚΑ

Με ανακοίνωσή τους οι Ριζοσπαστικές Αγωνιστικές ΕΦΚΑ Κινήσεις καλούν σε συμμετοχή στη γενική απεργία της 6ης Απρίλη που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, τα λαϊκά στρώματα αυτής της χώρας, η νεολαία και οι συνταξιούχοι βρισκόμαστε σε μια υπερ-δεκαετή λιτότητα, που ροκανίζει τα δικαιώματα, τις κατακτήσεις και το εισόδημα της μεγάλης πλειοψηφίας του πληθυσμού.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψαλίδισε την ελπίδα του λαού για να μπορέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη να γίνει ο οδοστρωτήρας των κοινωνικών κατακτήσεων των τελευταίων 40 χρόνων, επιδιώκοντας να επιτύχει ότι δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τα Μνημόνια: να φτωχοποιήσουν την κοινωνία προς το συμφέρον λίγων κεφαλαιοκρατών και μεγάλων εταιριών. Γι’ αυτό χτυπάνε τα εργασιακά δικαιώματα, διαλύουν το κοινωνικό κράτος, ιδιωτικοποιούν οτιδήποτε μπορεί να αποφέρει κέρδη στο κεφάλαιο, αδιαφορώντας παντελώς για τη ζωή και την επιβίωση των εργατικών στρωμάτων.

Οι τιμές των καυσίμων, της ενέργειας, του φυσικού αερίου και των βασικών αγαθών έχουν εκτοξευτεί στα ύψη, πριν ακόμα από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, δυσκολεύοντας την επιβίωση των νοικοκυριών.

Ο πληθωρισμός ανεβαίνει διαρκώς από το Σεπτέμβρη 2021, με τον Φλεβάρη 2022 να αγγίζει το 7,2%, οδηγώντας στη λεηλασία των πενιχρών λαϊκών εισοδημάτων. Ο πόλεμος στην Ουκρανία επιτείνει το κερδοσκοπικό παιχνίδι, την ίδια ώρα που όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις (και η δική μας) δίνουν απλόχερα δισεκατομμύρια ευρώ για όπλα και τίποτα για να στηρίξουν την εργατική τάξη.

Στον ΕΦΚΑ η κατάσταση συνεχίζει να είναι τραγική μετά και τις ενοποιήσεις-συγχωνεύσεις των Τοπικών Διευθύνσεων, που διαλύουν οτιδήποτε θετικό υπήρχε στη λειτουργία των Ταμείων και διογκώνοντας περαιτέρω τις εκκρεμότητες. Ο Χατζηδάκη συνεχίζει στο μοτίβο των ιδιωτικοποιήσεων, καθώς δεν έχει άλλη πολιτική πρόταση ή απάντηση και στοχεύει τώρα με νέο νομοσχέδιο να βάλει σε “τάξη” και τον ΟΑΕΔ, αλά ΔΕΗ και ΕΦΚΑ.

Ενώ η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ενδιαφέρεται μόνο για τις θεσούλες της και στο πως θα προωθήσει τα “γαλάζια παιδιά”, βλέποντας στο βάθος τα κλιμάκια και τα νέα πριμ παραγωγικότητας για τους ημετέρους.

Η πλειοψηφία της ΠΟΣΕ αποτελεί το καλύτερο στήριγμα της κυβέρνησης με την απραξία της και το σαμποτάρισμα κάθε συλλογικής και κινηματικής διαδικασίας στον ΕΦΚΑ. Δεν ενδιαφέρεται για πραγματική συνδικαλιστική ενοποίηση με την ΠΟΠΟΚΠ και για αυτό προχωράει διαρκώς σε μονομερείς ενέργειες με καθαρά συντεχνιακά και αριβιστικά κριτήρια.

Δυστυχώς ούτε η ηγεσία της ΠΟΠΟΚΠ έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν εναλλακτικό πόλο, που θα μπορούσε να συσπειρώσει την αντίσταση των εργαζομένων του ΕΦΚΑ απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις που βιώνουμε.

24ωρη Γενική Απεργία: Απαιτείται ένα σχέδιο μαζικής δράσης με τους αγώνες στα χέρια των εργαζομένων

Μετά από 10 μήνες εν υπνώσει η συνδικαλιστική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ αποφάσισαν να προκηρύξουν απεργία για όλα αυτά που βιώνουμε. Είναι η πρώτη φορά μετά από δεκαετίες που δεν έχει γίνει από τον Σεπτέμβριο κάποια Γενική ή έστω πανδημοσιουπαλληλική απεργία, παρόλα αυτά που βιώνουμε με την ακρίβεια, τις ιδιωτικοποιήσεις, την διάλυση του Δημόσιου Τομέα και τόσα άλλα που πλήττουν ανεπανόρθωτα το σύνολο της εργατικής τάξης.

Στις 6 Απρίλη με την συμμετοχή μας στην απεργία και στα συλλαλητήρια έχουμε τη δυνατότητα να στείλουμε ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες: την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον υπουργό Εργασίας Χατζηδάκη, τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, αλλά και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και τη “νωθρή” αντιπολίτευση.

Καλούμε όλες\όλους τους\τις εργαζόμενους\ες του ΕΦΚΑ να συμμετάσχουν στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ την Τετάρτη 6 Απρίλη για να προασπίσουμε τα δικαιώματα μας, για να διεκδικήσουμε μέτρα στήριξης απέναντι στη νέα οικονομική κρίση, για να στηρίξουμε το δημόσιο χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αυτή η 24ωρη απεργία πρέπει να είναι η αρχή για να κινητοποιήσει το σύνολο του πληθυσμού κατά της κυβέρνησης και της κυβερνητικής πολιτικής. Ένα άμεσο σχέδιο πάλης είναι απαραίτητο. Η εργατική τάξη αν θέλει να ζήσει δεν έχει άλλο δρόμο από τον μαζικό αγώνα χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις.

Διεκδικούμε:

  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις – Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον ΕΦΚΑ, στην Υγεία, την Παιδεία, το Κοινωνικό Κράτος
  • Έξω οι ιδιώτες από την Κοινωνική Ασφάλιση και το Δημόσιο Τομέα
  • Μειώσεις φόρων στα λαϊκά στρώματα & έλεγχος τιμών στα λαϊκά είδη κατανάλωσης
  • Κατάργηση των νόμων Χατζηδάκη για τα συνδικάτα (ν.4808/21) και για τον ΕΦΚΑ (ν. 4798/21 & ν.4891/22)

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ & ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ