ΘΕΣ/ΙΚΗ: ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ

Μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο και πορεία πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 18/9, με αφορμή την συμπλήρωση δύο χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έπειτα από πρωτοβουλία του Καραβανιού Αγώνα και Αλληλεγγύης.  Κεντρικό σύνθημα του καλέσματος ήταν: “Ο Παύλος Φύσσας ζεί στους ανυποχώρητους αγώνες. Το σύστημα τους γεννάει το φασισμό. Να το ανατρέψουμε!”.

Τόπος συγκέντρωσης ορίστηκε η Καμάρα η οποία άρχισε από νωρίς το απόγευμα να κατακλύζεται με κόσμο που ήθελε να διαδηλώσει ενάντια στην παρακρατική, δολοφονική, φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, της οποίας ο αρχηγός μόλις δύο μέρες νωρίτερα αναλάμβανε κυνικά την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας.

Η πορεία που ακολούθησε διακρίθηκε για την μαζικότητα και τον παλμό της καθώς χιλιάδες κόσμου και δεκάδες συλλογικότητες του αριστερού και του α/α χώρου (ΕΕΚ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΚ, Μαύρο Κόκκινο, ΟΚΔΕ, ΛΑΕ, Φοιτητικοί σύλλογοι κ.α) συγκεντρώθηκαν για να βροντοφωνάξουν ότι ο φασισμός τσακίζεται μόνο στον δρόμο.

Έντονη ήταν και η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων με δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ παρατεταγμένες γύρω από τους δρόμους που  διερχόταν η πορεία και με πολλές κλούβες σε ρόλο οδοφράγματος, ώστε να εμποδιστεί η προσέγγιση των γραφείων της φασιστικής συμμορίας από τους διαδηλωτές.

Η πορεία αφού διένυσε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης ολοκληρώθηκε ξανά στην Καμάρα. Στα θετικά της, εκτός από την μαζική παρουσία του κόσμου στα μπλοκ της διαδήλωσης, συγκαταλέγεται και η θερμή υποδοχή που λάμβαναν οι διαδηλωτές και από το πλήθος που παρακολουθούσε. Όσο ανησυχητική και αν είναι η εκλογική σταθεροποίηση των φασιστών, είναι ξεκάθαρο πως αποτελούν την συντριπτική μειοψηφία της κοινωνίας η οποία δεν ξεχνά, δεν συγχωρεί και δεν είναι διατεθειμένη ούτε να ανεχτεί τους φασίστες.