ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 12ΜΗΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΣΥΝΘΗΜΑΤΩΝ!

Για το φόνο του 19χρονου θα δικαστεί κανείς;
 
Μετά την εξήθηση σε θάνατο του 19χρονου Θανάση Καναούτη στο Περιστέρι από ελεγκτή τρόλεϊ οργανώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 14/08 παρέμβαση και διαμαρτυρία στην αφετηρία των λεωφορείων του ΟΑΣΘ στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε επίθεση της αστυνομίας με ομάδα ΔΙΑΣ, περιπολικά και πολλούς ασφαλίτες, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και να παραμείνουν υπό κράτηση για δύο ημέρες 13 άτομα τα οποία στην συνέχεια οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο με την κατηγορία «διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς κατά συναυτουργία» εξ’ αιτίας κάποιων συνθημάτων που γράφθηκαν σε δυο λεωφορεία και σ’ ένα φυλάκιο του ΟΑΣΘ. Μετά από δύο αναβολές η υπόθεση τελικά εκδικάστηκε την Τρίτη 27/8 με το δικαστήριο να επιβάλει στους 7 από τους 13 κατηγορούμενους 12μήνη φυλάκιση με 3ετή αναστολή!
            Είναι φανερό πως ενώ η κυβέρνηση δεν διστάζει να επικροτεί τους δολοφόνους που κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι, (όπως έκανε ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχ. Παπαδόπουλος που δήλωσε πως ο ελεγκτής έκανε σωστά την δουλειά του – κάτι που αποτελεί ουσιαστικά αποδοχή της ηθικής αυτουργίας σε έναν ακόμη φόνο στο όνομα της κρίσης), τολμά να σέρνει στα δικαστήρια και να καταδικάζει όσους αντιδρούν και αρνούνται να αποδεχτούν πως η ανθρώπινη ζωή κοστολογείται λιγότερο από 1,20 ευρώ, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να δολοφονεί απερίσπαστη όπως προστάζουν οι δανειστές της.
          Να σημειώσουμε πως παράλληλα με την κινητοποίηση για την δίκη των 13 οι κινητοποιήσεις για το περιστατικό του θανάτου (ή εκτέλεσης;) του Θανάση συνεχίστηκαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης με αποκορύφωμα την πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης την Πέμπτη 22/8. Στην πορεία που πραγματοποιήθηκε κάτω από την στενή επίβλεψη των ΜΑΤ συμμετείχαν περισσότερα από 500 άτομα κυρίως του Α/Α χώρου ενώ συμμετείχαν και αγωνιστές του ΕΕΚ της ΟΚΔΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

τεύχος#554# Σάββατο 31 Αυγούστου 2013