ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Θεσσαλονίκη
Διαδήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα του Κουρδικού λαού

    Την Τρίτη 14/10 οργανώθηκε διαδήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα των Κούρδων του Κομπανί και της Ροτζάβα στην Θεσσαλονίκη από συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις Ελλάδας, Τουρκίας και Κουρδιστάν.
Εκατοντάδες αγωνιστές της πόλης συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου με κεντρικά αιτήματα “να σταματήσει η σφαγή στο Κομπανί, να ηττηθούν τα σχέδια του ιμπεριαλισμού στην Μέση Ανατολή και, κάτω οι δολοφόνοι ΝΑΤΟ, ISIS και Ερντογάν”. Συμμετείχαν στην πορεία η Επιτροπή Αλληλεγγύης Πολιτικών Κρατουμένων Τουρκίας και Κουρδιστάν, Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ (μ-λ), ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Άρδην, ΕΕΚ, Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και Αντιεξουσιαστική Κίνηση. Το ΕΕΚ παρενέβη με κείμενο του αδελφού κόμματος του τουρκικού τμήματος της CRFI, DIP (Επαναστατικό Εργατικό Κόμμα).
    Η πορεία κινήθηκε με παλμό στο κέντρο της πόλης και αφού πέρασε από το προξενείο των ΗΠΑ κατέληξε λίγο πριν το Τουρκικό Προξενείο, όπου κλούβες και τέσσερις διμοιρίες ΜΑΤ είχαν αποκλείσει την Αγ.Δημητρίου. Η πορεία παρέμεινε αρκετή ώρα στο σημείο μέχρι που οι σύντροφοι από την Επιτροπή Αλληλεγγύης Πολιτικών Κρατουμένων Τουρκίας και Κουρδιστάν κατάφεραν να διαπεράσουν τον αποκλεισμό και να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο Τουρκικό Προξενείο.