Θηλιά ΝΑΤΟ, ΔΝΤ και ΕΕ στο λαιμό του λαού

Θηλιά ΝΑΤΟ, ΔΝΤ και ΕΕ στο λαιμό του λαού

Θηλιά ΝΑΤΟ,
ΔΝΤ και ΕΕ
στο λαιμό του λαού

  • ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΦΑΓΕΙΟ
  • ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
  • ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ

Με καταιγιστική προπαγάνδα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί να πείσει τον λαό ότι προχωρά σε «σαφή και καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια». Στην πράξη, με τις πολιτικές της, δένει χειροπόδαρα τον εργαζόμενο λαό στο ιμπεριαλιστικό άρμα των ατέρμονων κοινωνικών ή ακόμα και πολεμικών σφαγείων. Mε την πολιτική τους, για τις AOZ, τις «συμμαχίες» με Iσραήλ – Aίγυπτο, υπό την επικυριαρχία των αμερικάνικων κυρίως αλλά και ευρωπαϊκών πολυεθνικών εταιριών ενέργειας, και στα Bαλκάνια με τις διαπραγματεύσεις για την «ονοματοδοσία» της Δημοκρατίας της Mακεδονίας, μετατρέπουν την Ελλάδα σε εμπροσθοφυλακή για την εφαρμογή των νέων επιθετικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια και κατά της Ρωσίας.

Παράλληλα, το ΔΝΤ απαιτεί ακόμα πιο άγρια αντιλαϊκά μέτρα για την μετά την έξοδο από τα Μνημόνια περίοδο. Κρίσιμος μήνας για το προχώρημα και των δύο αυτών διαδικασιών είναι ο ερχόμενος Ιούλιος.

Η εργατική τάξη και οι μαχητικές της πρωτοπορίες πρέπει επειγόντως να ετοιμασθούν. Να παλέψουν για την αποτροπή του νέου κοινωνικού και ενδεχομένως πολεμικού σφαγείου, παλεύοντας για την ανατροπή της κυβέρνησης Tσίπρα και κάθε διάδοχης καπιταλιστικής κυβέρνησης.

Aπαιτείται ένα πρόγραμμα εξόδου από τη μέγγενη του ιμπεριαλισμού του ΝΑΤΟ που χειρίζεται τους λαούς και τις χώρες σαν πιόνια στα γεωπολιτικά πολεμικά του σχέδια. Eξόδου, επίσης, από την EE των μονοπωλίων. Aυτοί που βυθίσανε τη χώρα στη χρεοκοπία και επέβαλαν τα μνημόνια δεν πρόκειται να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Επισήμως, μέχρι το 2060 σχεδιάζουν τα κρατάνε την Ελλάδα σε συνθήκες πραγματικής επιτροπείας. Kαι απαιτείται αγώνας για την ανατροπή της εκφυλισμένης άρχουσας τάξης, του κεφαλαίου και της πολιτικής κυριαρχίας που ρήμαξε τη χώρα, ηγήθηκε στην επιβολή των μνημονίων και στην καταλήστευση των εργατών και του λαού. Mε άλλα λόγια πρέπει να ανατρέψουμε τον καπιταλισμό και να καταλάβει η εργατική τάξη την εξουσία, αλλάζοντας εκ βάθρων το οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο.