Ρακόφσκι & RedMed: Σταματήστε την ιμπεριαλιστική-σιωνιστική επίθεση στη Συρία!

Βαλκανικό Κέντρο Κριστιάν Ρακόφσκι και RedMed
Σταματήστε την ιμπεριαλιστική-σιωνιστική επίθεση στη Συρία!
13 Απριλίου 2018
Για άλλη μια φορά, ο Ιμπεριαλισμός χρησιμοποιεί το πρόσχημα της καταγγελίας της χρήσης χημικών όπλων από το συριακό στρατό στη Ντούμα κοντά στη Δαμασκό, προκειμένου να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στον πόλεμο της Συρίας. Η στρατιωτική δράση έχει ήδη ξεκινήσει από το Σιωνιστικό Ισραήλ, είτε με δική του πρωτοβουλία, είτε ως αποτέλεσμα προηγούμενης συμφωνίας με την Kυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία πρέπει να σταματήσει. Όχι μόνο αυτά τα σχέδια είναι αναίτια σε σχέση με την κατάσταση στη Συρία, επίσης δημιουργούν σοβαρό κίνδυνο, απειλώντας την επέκταση του πολέμου πέρα από την ήδη καταστρεμμένη Συρία και Μέση Ανατολή.
Η χρήση χημικών όπλων δεν μπορεί να παραβλεφθεί. Ωστόσο, τα στοιχεία που προσκομίστηκαν για τον ισχυρισμό ότι χρησιμοποιήθηκαν απ’ το συριακό στρατό είναι αδύναμα και είναι γνωστό το ιστορικό ότι οι ΗΠΑ προσφεύγουν συνεχώς σε άθλια ψέματα για να δημιουργήσουν προσχήματα για να αναλάβουν στρατιωτική δράση.
Οι πηγές που ισχυρίστηκαν εξ αρχής ότι εκδηλώθηκε η χημική επίθεση από τη Συρία στις 7 Απριλίου είναι όλα τα ιδρύματα που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Το γεγονός ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργού Άμυνας Τζέιμς Ν. Ματίς, είχαν ήδη αρχίσει να μιλούν για ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων από τη Συρία πριν από την επίθεση, είναι από μόνο του λόγος υποψίας. Ακόμη και η Τερέζα Μέι, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας των Τόρηδων, η ίδια που πρόσφατα ενορχήστρωσε την υστερική αντιρωσική εκστρατεία για την περίπτωση της απόπειρας δολοφονίας ενός Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα μαζί με την κόρη του, εξέφρασε δημόσια διαφωνία με τον φιλοπόλεμο Τραμπ και τους «ωραίους έξυπνους πύραυλους» του που στοχεύουν όχι μόνο τη Συρία, αλλά και τη Ρωσία, λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία».
Eπιπρόσθετα σε όλα αυτά το άθλιο ρεκόρ του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στο να ψεύδεται στον κόσμο για να πετύχει τους στρατιωτικούς του στόχους. Δεν υπάρχει λόγος να ανατρέξουμε σε περιστατικά όπως η περιβόητη πλεκτάνη του Κόλπου Τονκίν που χρησίμευσε ως πρόσχημα για την αποφασιστική κλιμάκωση του πολέμου του Βιετνάμ στη δεκαετία του 1960. Το απερίγραπτο θέαμα της παρουσίασης του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τις παραμονές του πολέμου στο Ιράκ στις αρχές του 2003, στην οποία οι ΗΠΑ αγωνίζονταν να αποδείξουν στον υπόλοιπο κόσμο ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν είχε άφθονα αποθέματα όπλων μαζικής καταστροφής, είναι πολύ πιο συναφές. Είναι πανκοίνως γνωστό ότι αρκετούς μήνες μετά την κατάληψη του Iράκ, το ίδιο το ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχουν τέτοια αποθέματα!
Πιο κοντά στα του σήμερα, τον Αύγουστο του 2013 υπήρξε ένας άλλος ισχυρισμός για χρήση χημικών όπλων στην Ανατολική Γούτα. Ο ιμπεριαλιστικός συνασπισμός αποσύρθηκε από ένα σχέδιο για να βομβαρδίσει το Ισραήλ την τελευταία στιγμή. Υπήρχαν διάφοροι παράγοντες, αλλά ο αποφασιστικός αποκαλύφθηκε από τον βραβευμένο με Πούλιντζερ αμερικανό δημοσιογράφο Σέιμουρ Χερς μερικούς μήνες αργότερα. Με βάση τα στοιχεία που έλαβε από την Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, ο Χερς δήλωσε ότι «το αέριο που χρησιμοποιήθηκε δεν ταιριάζει με τις παρτίδες που είναι γνωστό ότι υπάρχουν στο οπλοστάσιο χημικών όπλων του Συριακού Στρατού» και ότι η επίθεση μπορεί να αποδοθεί πολύ σωστότερα στο Μέτωπο Αλ Νούσρα, το συριακό τμήμα της Αλ Κάιντα.
Η CIA αναφέρει συνεχώς ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις χρήσης χημικών όπλων από τη Συρία. Το περιστατικό του Χαν Σεϊχούν τον περασμένο Απρίλιο είναι αρκετά ενδιαφέρον. Ακριβώς ένα χρόνο πριν ο Τραμπ βομβάρδισε στρατιωτική βάση της Συρίας με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, όμως εγείρονται και πάλι σοβαρά ερωτήματα από αμερικανικές πηγές.
Υπό το πρίσμα όλων αυτών, η ιστορία των χημικών όπλων δεν μπορεί να ληφθεί σοβαρά υπόψη μέχρι την περαιτέρω διερεύνηση. Είναι γεγονός ότι στο έδαφος υπάρχει κάθε λόγος για να κάνει απεγνωσμένα οτιδήποτε η ιμπεριαλιστική-σιωνιστική συμμαχία για να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων. Μετά την κατάληψη του Χαλεπιού και την εκδίωξη των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, ο συριακός στρατός υποστηριζόμενος από τη Ρωσία έχει κάνει πρόσφατα μια σοβαρή επιδρομή στα προάστια της Δαμασκού που κρατούνται από αντάρτες. Επομένως, το ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο έχει βγει στο δρόμο για να σταματήσει αυτή την προέλαση του συριακού στρατού.
Οι ιμπεριαλιστές δε στοχεύουν μόνο τη Συρία. Πίσω απ’ όλα αυτά είναι η πρόθεση να ανεβεί σε νέα ύψη η πολιτική του ιμπεριαλισμού για περικύκλωση και απομόνωση της Ρωσίας και της Κίνας, με στόχο να φέρει την παλινόρθωση του καπιταλισμού στις δύο αυτές ισχυρές χώρες στο λογικό της συμπέρασμα επαναποικιοποιώντας τες.
Καλούμε το διεθνές εργατικό κίνημα, τους Κομμουνιστές και τους Σοσιαλιστές σε όλο τον κόσμο και ειδικότερα στην περιοχή και όλες τις αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις να κινητοποιηθούν για να σταματήσουν την ιμπεριαλιστική-σιωνιστική συμμαχία. Αυτό θα πρέπει να γίνει χωρίς να δίνεται οποιαδήποτε πολιτική υποστήριξη στο βάρβαρο και αντιδραστικό καθεστώς του Άσαντ. Ο στόχος αυτής της κινητοποίησης από την εργατική τάξη και τις λαϊκές δυνάμεις πρέπει να είναι η εκδίωξη του Ιμπεριαλισμού από τη Μέση Ανατολή.
Καλούμε τους λαούς όλων των αραβικών χωρών και τους άλλους λαούς της Μέσης Ανατολής, Τούρκους, Κούρδους, Ιρανούς και άλλους, να ενωθούν ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τους σιωνιστές και τα αντιδραστικά καθεστώτα στην περιοχή, να προχωρήσουν προς την οικοδόμηση μιας Σοσιαλιστικής Ομοσπονδίας της Μέσης Ανατολής.

Βαλκανικό Σοσιαλιστικό Κέντρο Κριστιάν Ρακόφσκι και RedMed
12 Απριλίου 2018
Μετάφραση Γ. Σιμ.