Συγκέντρωση αλληλεγγύης, 9 π.μ. στις φυλακές Κορυδαλλού

Το πρωΐ της Δευτέρας 19 Ιουλίου το δικαστήριο κακουργημάτων θα ανακοινώσει την απόφασή του για τους 11 αγωνιστές και αγωνίστριες που δικάζονται στο δικαστήριο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού από τις 7 Ιουλίου.

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού. Η ανακοίνωση αναφέρει:

Καλούμε όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες, τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς ανθρώπους, να παραβρεθούν τη μέρα της απόφασης στη δίκη των 11 αγωνιστών/τριών από την Τουρκία, τη Δευτέρα 19/7, στη δικαστική αίθουσα των Γ.Φ. Κορυδαλλού.

Στη δικάσιμο της Πέμπτης 15/7 η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των συντρόφων και των συντροφισσών για ένταξη σε “τρομοκρατική” οργάνωση, για διακεκριμένη οπλοκατοχή στο πλαίσιο της οργάνωσης, μεταφορά οπλισμού, αλλοίωση εγγράφων, ενώ για το σύντροφο Sinan Oktay Özen πρότεινε ενοχή και για διεύθυνση. Η πρόταση αυτή ουσιαστικά αναπαράγει πλήρως το αφήγημα της “Αντι”τρομοκρατικής, αποτελεί κατά λέξη αναπαραγωγή του βουλεύματός και αναδεικνύει για μια ακόμη φορά την πολιτική φύση της απόφασης. Αποτελεί μια πρόταση πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις διωκτικές αρχές της Ελλάδας, το φασιστικό καθεστώς του AKP και τον ιμπεριαλισμό. Με λογικές αλχημείες και βασικό οδηγό τη λίστα της Ε.Ε. για τις “τρομοκρατικές” οργανώσεις, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των συντρόφων και των συντροφισσών μας, γεγονός που επισύρει βαριές ποινές κάθειρξης, μα και συνάμα δείχνει και την όξυνση της καταστολής του ελληνικού κράτους προς τους αγωνιστές από την Τουρκία. Άλλωστε η συνάντηση Ερντογάν- Μητσοτάκη στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, και η κεκλεισμένων των θυρών συνομιλία τους μόνο ερωτηματικά δημιουργεί για τις συμφωνίες και τα παζάρια που γίνονται σε βάρος των λαών και των δύο χωρών.

Καλούμε όλες και όλους να παραβρεθείτε στη δίκη, για αναδείξουμε για μια ακόμη φορά πως τρομοκράτες είναι οι ιμπεριαλιστές και όχι οι αγωνιστές. Πως όσο και να μας επιτίθονται δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το φασισμό και την αδικία. Η Διεθνιστική Αλληλεγγύη το όπλο των λαών. Ενωμένοι θα νικήσουμε!

Το να αγωνίζεσαι ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό δεν είναι έγκλημα, είναι καθήκον!

Λευτεριά στους 11 Αγωνιστές από την Τουρκια