“Οι μη εμβολιασμένοι να πληρώνουν τα νοσήλια όταν αρρωσταίνουν από κορονοϊό ”

της Κατερίνας Μάτσα

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει σημειώσει παταγώδη αποτυχία στο εμβολιαστικό της πρόγραμμα. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν έχει πεισθεί για την αναγκαιότητα εμβολιασμού του, δεν πιστεύει τους «εμπειρογνώμονες» της διορισμένης από την κυβέρνηση Ειδικής Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, αισθάνεται φόβο και ανασφάλεια και, μέσα στο κλίμα του ανορθολογισμού που τείνει να επικρατήσει, αρνείται το εμβόλιο. Δεν είναι όλοι ακροδεξιοί, θρησκόληπτοι, παλαιοημερολογίτες, συνωμοσιολόγοι. Πολλοί είναι θύματα της ανικανότητας της κυβέρνησης να διαχειρισθεί σωστά την πανδημία, θύματα της οργανωμένης ανευθυνότητας της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Όλοι αυτοί οι μη-εμβολιασμένοι έχει αποδειχθεί ότι νοσούν πιο εύκολα και πιο βαριά από τον κορονοϊό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι εμβολιασμένοι δεν νοσούν. Απλά έχουν μικρότερες πιθανότητες να νοσήσουν και εάν νοσήσουν νοσούν ελαφρότερα.

Μέσα σε συνθήκες, λοιπόν, όπου το ΕΣΥ έχει αφεθεί από την κυβέρνηση να καταρρεύσει, χωρίς προσωπικό, χωρίς ΜΕΘ, χωρίς πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με υπουργό Υγείας ένα δηλωμένο φασίστα που δεν κρύβει την αντίθεσή του στο δημόσιο σύστημα υγείας, ο πρωθυπουργός, με σημαία του την «ατομική ευθύνη», ρίχνει όλο το βάρος στους «ανεύθυνους» ανεμβολίαστους και μιλά για «πανδημία ανεμβολίαστων». Επιχειρεί έτσι να στρέψει τους εμβολιασμένους ενάντια στους ανεμβολίαστους και έτσι αποποιείται ο ίδιος -και η κυβέρνηση του- την τεράστια ευθύνη της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων και των 80 περίπου θανάτων την ημέρα!

Από αυτή τη λογική διαπνέεται, ωθώντας την, βεβαίως, στα άκρα και η κυνική και απάνθρωπη δήλωση του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Θ. Εξαδάκτυλου, ότι οι ανεμβολίαστοι που νοσούν από κορονοϊό και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του ΕΣΥ να πληρώνουν οι ίδιοι τα νοσήλια τους!

Ο ίδιος το αιτιολόγησε λέγοντας ότι ασθενούν από επιλογή τους, αφού δεν δέχονται να εμβολιασθούν και με αυτό τον τρόπο αυξάνουν το οικονομικό και υγειονομικό κόστος!

Μνημείο βαρβαρότητας οι θέσεις αυτές του προέδρου του ΠΙΣ, του γιατρού Εξαδάκτυλου, εκλεκτού στελέχους της κυβερνώσας παράταξης. Σίγουρα προκαλούν το δημόσιο αίσθημα με τον κυνισμό τους, πολύ περισσότερο που προέρχονται από ένα γιατρό, αλλά δεν προκαλούν έκπληξη. Εκφράζουν το μίσος της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς όχι μόνο στο δημόσιο σύστημα υγείας αλλά και στον ίδιο το λαό.

Και είναι αυτός ο λαός που πρέπει να δώσει την απάντηση στους ανίκανους δεσμώτες του.