ΤΟ ΧΘΕΣ ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ, ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΖΟΥΜΕ, ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ

ΤΟ ΧΘΕΣ ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ, ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΖΟΥΜΕ, ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ.

ΤΟ ΧΘΕΣ ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ, ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΖΟΥΜΕ, ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ.
Ακούει κανείς;
Με αυτή την φράση έκλεινε η καταγγελία της ΠΕΚΟΠ (Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού) όπου καταγγέλλονταν η απόλυση της συναδέλφου Παρασκευής Κυτιάννη που δούλευε σαν καθαρίστρια στο Νοσοκομείο Γεννηματά.
Η Παρασκευή είναι δραστήρια συνδικαλίστρια που υπεράσπιζε τα συμφέροντα των συναδέλφων της. Αυτή ήταν η αιτία που η εταιρεία «ΦΑΣΜΑ Α.Ε.» που είχε αναλάβει την καθαριότητα στο νοσοκομείο την απέλυσε στις 19 Δεκέμβρη, λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Η Κυτιάννη «χάλαγε την σούπα» στις αθρόες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας από την εργολαβική εταιρεία.
Πριν λίγες μέρες (στις 27 Μαρτίου 2012) έγινε η τριμερής στην Επιθεώρηση Αγίας Παρασκευής όπου προσέφυγε η εργαζόμενη για να ακυρωθεί η απόλυσή της σαν καταχρηστική αφού στόχευε στην συνδικαλιστική δράση της. Η παρουσία της ΠΕΚΟΠ και συνδικαλιστών (Κ. Αβραμίδης από ΤΕΕ και Α. Λίτσικα από ΓΝΑ Γενηματάς) που ήρθαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην συναδέλφισσα έδωσε την απάντηση στην εργοδοσία. Η σιωπή όμως του Σωματείου του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» αποτελεί ντροπή για εργαζόμενους που έχουν απωλέσει τα αντανακλαστικά της ταξικής Αλληλεγγύης και βρίσκονται πια στην απέναντι όχθη. Η σιωπή τους είναι συνενοχή στο καθεστώς δουλεμπορίου που ισχύει στα εργολαβικά συνεργεία καθαριότητας. Σε αντίθεση με τους μόνιμους εργαζόμενους που δήλωσαν ενυπόγραφα την συμπαράστασή τους στην απολυμένη και την αγωνίστρια μέλος του Δ.Σ. Άννα Λίτσικα που ήρθε στην τριμερή για να καταθέσει ενάντια στο απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς και την άδικη απόλυση.
Η δικαίωση της απολυμένης από την Επιθεώρηση η οποία χαρακτήρισε την δράση της Παρασκευής Κυτιάννη συνδικαλιστική και την συνέδεσε με την απόλυσή της είναι ένα γερό χαστούκι στην εργοδοσία και σε κάθε «δουλεμπορικό» εργολαβικό συνεργείο.
Για το θέμα αυτό η ΠΕΚΟΠ έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό της (http://pekop.wordpress.com/)
K. Aβρ.