Το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος με μήνυμά του χαιρετίζει το 17ο Συνέδριο του ΕΕΚ. To μήνυμα αναφέρει:

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ χαιρετίζει το 17ο Συνέδριο του ΕΕΚ που αρχίζει στις 11 Ιουνίου 2021

Οι σύντροφοι, με τους οποίους μας συνδέει μια πολύχρονη διαδρομή, θέτουν ψηλά τον πήχη.

Η Συνεδριακή αυτή διαδικασία πραγματοποιείται σε μια δύσκολη καμπή για το εργατικό κίνημα, με την κυβέρνηση της ΝΔ να διεξάγει ολομέτωπη επίθεση στον κόσμο της εργασίας και την νεολαία. Το αντεργατικό έκτρωμα του Χατζηδάκη πάει χέρι χέρι με την επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, ενώ ο εντεινόμενος ανταγωνισμός μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας είναι πάντα εδώ να μας απειλεί με θερμά επεισόδια και διακρατική πολεμική σύγκρουση. Στο πλευρό της κυβέρνησης ο κόσμος του κεφαλαίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και η κυβερνητική αριστερά, το ΚΙΝΑΛ και η Ακροδεξιά, συγκροτώντας τα «εθνικά τους μέτωπα» για να επιβάλλουν τα συμφέροντα των εργοδοτών, τα Μεγαλοϊδεατικά τους σχέδια στην Ανατολική Μεσόγειο, κατοχυρώνοντας ΑΟΖ και ενεργειακά κοιτάσματα.

Όμως κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την ενίσχυση του κράτους Άμυνας/Ασφάλειας που  στρέφεται ενάντια στις ασύμμετρες απειλές για το αστικό καθεστώς εξουσίας -πρόσφυγες, μειονότητες, κοινωνικά κινήματα- και ισχυροποιεί τις Ένοπλες Δυνάμεις του για να παίξουν τον ρόλο «Παρόχου Αφάλειας» σε καπιταλιστικά και ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. Το ελληνικό αστικό κράτος και οι στρατηγικές επιδιώξεις του αστικού κόσμου αλληλοδιαπλέκονται με τους αμερικανικούς και νατοϊκούς επιθετικούς σχεδιασμούς, κατέχουν αναβαθμισμένο ρόλο στο πλαίσιο των κλιμακούμενων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας, Κίνας.

Το ΕΕΚ ήταν όμως πάντα εκεί, στους αγώνες της εργατικής τάξης, με τις σημαίες του εργατικού διεθνισμού, της αντικαπιταλιστικής αμφισβήτησης και της κομμουνιστικής προοπτικής. Οι σύντροφοι του ΕΕΚ ήταν και είναι πάντα στο πλευρό του Κινήματος των Φαντάρων, όπως το έπραξαν και πρόσφατα εκφράζοντας την Αλληλεγγύη τους στη Δίκη του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Οι σύντροφοι του ΕΕΚ ήταν στην πρώτη γραμμή του αντιπολεμικού κινήματος ενάντια στην αντιδραστική αναδιάρθρωση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, δίπλα στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης, τους λαούς της Τουρκίας, στα κοινωνικά κινήματα σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ χαιρετίζει το 17ο Συνέδριο του ΕΕΚ και εύχεται καλή επιτυχία.