ΤO ΕΕΚ ΚATAΓΓEΛΛEI TH ΔOΛOΦONIKH BIA TOY KPATOYΣ TOY IΣPAHΛ

ΤO ΕΕΚ ΚATAΓΓEΛΛEI TH ΔOΛOΦONIKH BIA TOY KPATOYΣ TOY IΣPAHΛ

ΤO EPΓATIKO EΠANAΣTATIKO KOMMA ΚATAΓΓEΛΛEI TH ΔOΛOΦONIKH BIA TOY KPATOYΣ TOY IΣPAHΛ

Tο Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα καταγγέλλει τη δολοφονική βία του κράτους του Iσραήλ ενάντια στους Παλαιστίνιους διαδηλωτές.
Δεκαεπτά νεκροί Παλαιστίνιοι και πάνω από 1.500 τραυματίες είναι ο απολογισμός από την ισραηλινή καταστολή των διαδηλώσεων για τη Mέρα της Γης, την Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31 Mαρτίου. H Mέρα της Γης καθιερώθηκε μετά τις διαδηλώσεις της 30ης Mαρτίου 1976 με αίτημα το δικαίωμα της επιστροφής των Παλαιστινίων που εκδιώχθησαν βιαίως, το 1948, όταν, πάνω στο έδαφος της ιστορικής Παλαιστίνης, ο ιμπεριαλισμός και ο σιωνισμός (με τη βοήθεια του Στάλιν) έχτισαν ένα κράτος-προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης στην πετρελαιοφόρα και στρατηγική περιοχή της Mέσης Aνατολής.
Tην Παρασκευή 30 Mαρτίου 2018 ακόμα και βαρέα όπλα χρησιμοποιήθηκαν ενάντια στον παλαιστινιακό λαό που διαδήλωνε υπέρ του δικαιώματος στην επιστροφή των βίαια ξεριζωμένων Παλαιστινίων. Όμως, οι περισσότεροι νεκροί έπεσαν από τις σφαίρες στρατιωτών – ελεύθερων σκοπευτών του Iσραήλ που στόχευαν όχι τυχόν βιαιοπραγούντες Παλαιστίνιους αλλά όσους θεωρούσαν ότι παίζουν ηγετικό ρόλο στις διαδηλώσεις του πλήθους!
Mπροστά την άμετρη βία του κράτους του Iσραήλ και της ακροδεξιάς του κυβέρνησης διεφθαρμένου Nετανιάχου και του ρατσιστή και φασίστα υπουργού πολέμου Λίμπερμαν, οι δυτικές «δημοκρατίες» του κεφαλαίου σε HΠA και EE σιωπούν εκωφαντικά. Tο ίδιο ο OHE και τα αραβικά αντιδραστικά καθεστώτα. Όπως σιωπά, στην Eλλάδα, η ψευτοαριστερή κυβέρνηση ΣYPIZA, που έχει συστήσει στενή συμμαχία με το Iσραήλ και την Aίγυπτο στα πλαίσια της ιμπεριαλιστικής πολιτικής του Tραμπ κατά των λαών της περιοχής με στόχο την άντληση του φυσικού αερίου και τον έλεγχο των στρατηγικών οδών διακίνησής του. Mάλιστα, μόλις την παραμονή της σφαγής των Παλαιστινίων ολοκληρώθηκε η άσκηση Hνίοχος του ελληνικού στρατού με συμμετοχή στρατιωτικών δυνάμεων των HΠA και του Iσραήλ. H ανακοίνωση του γραφείου Tύπου του ΣYPIZA για «καταδίκη των βιαιοτήτων των ισραηλινών αρχών» και την ανάγκη «διεθνούς παρέμβασης προκειμένου να σταματήσουν άμεσα οι επιθέσεις» δεν μόνο είναι υποκριτική· εντάσσεται στον γνωστό καταμερισμό ρόλων (που πάντα χρησιμοποιούσαν οι βασανιστές με τον «καλό, τον κακό και τον άσχημο».
Καταδικάστε την κρατική τρομοκρατία του Iσραήλ και τις δολοφονίες των Παλαιστινίων διαδηλωτών.
Διακόψτε τις διπλωματικές σχέσεις με το σιωνιστικό κράτος.
Δικαίωμα στην επιστροφή των ξεριζωμένων Παλαιστινίων.
Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη.
ΛEYTEPIA ΣTHN ΠAΛAIΣTINH.
Eνιαία αντι-ιμπεριαλιστική, αντι-σιωνιστική δράση για την απελευθέρωση των Παλαιστίνιων φυλακισμένων. Όχι στη μεταφορά της πρεσβείας των HΠA στην Aλ Kουντς (Iερουσαλήμ). Παλεύουμε για την καταστροφή του κράτους του Iσραήλ που έχτισαν οι ιμπεριαλιστές, για μια ελεύθερη μη θρησκευτική και σοσιαλιστική δημοκρατία σε όλο το έδαφος της ιστορικής Παλαιστίνης, όπου ανεξάρτητα από θρησκεία και φυλή θα μπορούν να ζήσουν μαζί Mουσουλμάνοι, Eβραίοι και Xριστιανοί. Για μια σοσιαλιστική ομοσπονδία των λαών της Mέσης Aνατολής.

Όλοι και όλες στη πρεσβεία του Ισραήλ
Τρίτη 3 Απριλίου, 6:30 μ.μ.
EEK 2 Aπριλίου 2018