ΤΟ «ΚΕΦΑΛΑΙΟ» ΚΑΙ «Ο ΑΓΩΝ ΜΟΥ»

ΤΟ «ΚΕΦΑΛΑΙΟ» ΚΑΙ «Ο ΑΓΩΝ ΜΟΥ»

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Προεδρία της Εσθονίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έφθασαν στον απόλυτο πολιτικό παραλογισμό και αντικομμουνιστική παραποίηση της ιστορίας. Η εμετική συνδιάσκεψη στο Ταλίν υπό την προεδρία της Εσθονίας, απέδειξε ότι πρόκειται για ένα αποκρουστικό φόρουμ όπου στόχος είναι η αθώωση του Ναζισμού μέσω της εξίσωσής του με τον κομμουνισμό.

Μεταξύ των ανιστόρητων αναφορών και προσπαθειών παραποίησης και διαστρέβλωσης της αλήθειας, αξιοσημείωτη είναι η αναφορά κάποιου Λίντμπλαντ από τη Σουηδία, Πρόεδρου της «Πλατφόρμας της Ευρωπαϊκής Μνήμης και Συνείδησης». Ο εν λόγω κύριος αναφέρθηκε στη σημασία της καταδίκης απολυταρχικών καθεστώτων και δήλωσε πως «η κομμουνιστική ιδεολογία είναι επικίνδυνη και όχι [ότι] δεν εφαρμόστηκε σωστά. Τόσο ο Αγών Μου του Χίτλερ όσο και το Κεφάλαιο του Μαρξ περιλαμβάνουν την ιδέα της τρομοκρατίας και τη διατήρηση δικτατοριών στην εξουσία».

Πέρα απ’ το ότι προφανώς ο κύριος αυτός δεν πρέπει να έχει διαβάσει το Κεφάλαιο –μια επιστημονική ανατομία των νόμων κίνησης του καπιταλισμού- η εξίσωση του Κομμουνισμού, μιας απελευθερωτικής ιδέας, με το ναζισμό, εκφραστή της τελικής λύσης και της κυριαρχίας συγκεκριμένων φυλών πάνω σε άλλες, καταλήγει απλά να δικαιολογεί το αποκρουστικό τέρας που ακούει στο όνομα φασισμός.

Aρ. Mα.