ΤΟ ΞΙΝΙΣΜΕΝΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΚΡΕΤΙΝΙΣΜΟΣ...

Την Κυριακή 30/3, ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο, δηλαδή ο νόμος που καταργεί τις τριετίες, περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία και απελευθερώνει τις ομαδικές απολύσεις. Τα ΜΜΕ όμως απασχόλησε το …γάλα. Όχι από την σκοπιά του φτωχού καταναλωτή αλλά από την σκοπιά του εθνικού συμφέροντος!
 
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ απέναντι σε αυτό το ξεθεμελίωμα των ελάχιστων που απέμειναν στην εργατική τάξη κάλεσε μια… κυριακάτικη κινητοποίηση έξω από την βουλή.
Μέχρι εδώ η συνηθισμένη φιλοκυβερνητική ΑΔΕΔΥ που παρ’ όλες τις αλλαγές που έγιναν στην κορυφή της μετά το 35ο συνέδριο, δεν κατάφερε να διαφοροποιηθεί στο ελάχιστο πρακτικά από την στάση που είχε η προηγούμενη διοίκηση ΠΑΣΚΕ & ΔΑΚΕ.
Αυτή όμως η συγκέντρωση που ήταν σαν μνημόσυνο για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας που χάνονται με το πολυνομοσχέδιο έκρυβε μια έκπληξη:
Γυρω στις 7.30 μμ ένα νοητό βέλος εισβάλλει στο συγκεντρωμένο πλήθος ενώ τα μεγάφωνα της ΑΔΕΔΥ δονούνταν από τα συνθήματα. Η κορυφή του βέλους τριγυρισμένος από δημοσιογράφους κάμεραμεν και φωτογράφους που άστραφταν τα φλας προχωρούσε αγέρωχος και πουδραρισμένος για τα ΜΜΕ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Η ουρά του βέλους αποτελούνταν από τους βουλευτές του που μοίραζαν χαμόγελα και χειραψίες σαν τυπικοί αστοί βουλευτές και στριμώχνονταν πίσω από τον πρόεδρο ώστε να κλέψουν μιας στιγμής δημοσιότητα από τα λαομίσητα ΜΜΕ.
 
Η μετατροπή μιας συγκέντρωσης κηδείας της ΑΔΕΔΥ σε μια προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει τα κοινά σημεία που υπάρχουν ανάμεσα στον ρεφορμισμό και την ξεπουλημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Το άλλο ζήτημα που είναι η εισβολή του κοινοβουλευτικού κρετινισμού στον δρόμο σαν πρόταση διεξόδου. Η σχεδόν ανόητη πρόταση για μομφή στο Στουρνάρα που έγινε στην βουλή μεγαλοποιήθηκε από τον Τσίπρα. Ενώ το κοινό προσπαθούσε να αντιληφθεί το μεγαλείο της κοινοβουλευτικής πράξης ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφού μας ενημέρωσε πως ότι και να γίνει θα πάει στην ψηφοφορία, μας παρηγόρησε «είναι μετρημένες οι μέρες τους» και αποχώρησε.
 
Έτσι λοιπόν σαν το γάλα που ξίνισε, με το πάνε έλα για μήνες, των δεξιών βουλευτών και αγροτοπατέρων, ο «δικός μας» ο Τσίπρας και με την πολιτική πούδρα σε στρώσεις να καλύπτει τις λιγοστές πια αριστερές όψεις του, μας πούλησε έξω από την βουλή την ώρα που η αστική τάξη μάς εκτελούσε με το νέο της μνημόνιο, ξινισμένο κοινοβουλευτικό κρετινισμό για διέξοδο.

Αβραμίδης Κώστας