Το Μεξικό φλέγεται!

Κάτω απο την μύτη του τερατος που ορκίστηκε πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκίνησε ήδη μια μεγάλη εξεγερτική κατάσταση.

Αιτία είναι η κατά 20% αύξηση της τιμής της βενζίνης, γεγονός που προκάλεσε την οργή και την αγανάκτηση χιλιάδων Μεξικάνων που βγήκαν στους δρόμους. Oι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τον πληθορισμό και την πτώση του βιοτικού επιπέδου. Τα περισσότερα αστικά ΜΜΕ “έθαψαν” τα γεγονότα.

 

Σύμφωνα με το CNN οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν ειρηνικά στα περισσότερα σημεία της χώρας, ενώ σε άλλα, αγανακτισμένοι άνθρωποι προσπάθησαν να απαλλοτριώσουν βενζίνη και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Οι αρχες έχουν ήδη συλλάβει 250 διαδηλωτές με τις κατηγορίες της ληστείας και του βανδαλισμού. Κατά την ίδια πηγή ο πληθωρισμός αυτός προέρχεται από σχέδιο της κυβέρνησης ώστε να μπορεί να σταθεί η οικονομία της χώρας μετά την εκλογή του Τραμπ, ωστόσο οι χειρισμοί της Μεξικάνικης Κυβέρνησης βούλιαξαν εξ ίσου την ποιότητα ζωής του λαου.

 

Σύμφωνα με βίντεο που υπάρχουν στο youtube οι Μεξικάνοι επιτίθενται στην αστυνομία θαρραλέα φωνάζοντας “λαός ενωμένος ποτέ νικήμενος” (σε ελευθερη απόδοση), απελευθερώνουν συλληφθέντες και δεν φαίνονται έτοιμοι να υποχωρήσουν. Τέτοια φαινόμενα δείχνουν, ότι παρά την άνοδο αντιδραστικών τεράτων στην εξουσία των ιμπεριαλιστικών μητροπόλεων οι λαοί δεν έχουν ηττηθεί, η Εργατική Ταξη δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λεξη !

 

Σοφία Τσάρου, Πάνος Βλαχάκης