ΤΟΥΡΚΙΑ , ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !


Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Επαναστατικού Εργατικού Κόμματος (DIP).

[Η Τουρκία συγκλονίζεται από τους σπασμούς μιας μεγάλης κρίσης που προκλήθηκε από το ξεσκέπασμα της πελώριας διαφθοράς η οποία εμπλέκει υπουργούς της κυβέρνησης, τους γιους τους, συμπεριλαμβανομένου του γιου του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, τους μεγιστάνες του κατασκευαστικού τομέα και της αγοράς ακινήτων, τον διευθύνοντα σύμβουλο μιας κατά πλειοψηφία δημόσιας τράπεζας και άλλους.
Παρουσιάζουμε την απόφαση που έχει εκδώσει το Επαναστατικό Εργατικό Κόμμα (DIP) της Τουρκίας. Μετά την έκδοση αυτής της διακήρυξης, ένα λαϊκό κίνημα έχει κάνει την εμφάνισή του σε όλα τα μέρη της Τουρκίας, ζωντανεύοντας μνήμες από τη λαϊκή εξέγερση του περασμένου καλοκαιριού. H μετάφραση στα ελληνικά έγινε από την αγγλική μετάφραση της απόφασης στα τούρκικα με κάποιες εξηγήσεις μέσα σε παρενθέσεις.]

Να παραιτηθεί η Κυβέρνηση!
Να φύγουν όλοι!
Ανοίξτε τον δρόμο για  μια Κυβέρνηση εργατών και εργαζομένων!

26 Δεκέμβρη 2013

Η Τουρκία είναι στη μέση μιας βαθιάς πολιτικής κρίσης. Έχει γίνει φανερό ότι η Κυβέρνηση του ΑΚΡ είναι εντελώς βουτηγμένη στο βάλτο της διαφθοράς. Από τα γεμισμένα με χρήματα, κουτιά παπουτσιών και κουτιά ασφαλείας η βρωμιά μιας καθαρά καπιταλιστικής Κυβέρνησης έρχεται μπροστά μας και τη βλέπουμε όλοι. Ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, ο ηγέτης που είναι βασικά υπεύθυνος για αυτήν την αθλιότητα, δεν μπορεί άλλο να κρύψει τα γεγονότα.

Ο Ερντογάν αρχικά έλπιζε ότι θα απάλλασσε τον εαυτό του από την πίεση, αναγκάζοντας τους υπουργούς που χρεώθηκαν την διαφθορά να παραιτηθούν. Εν τούτοις, τώρα έχει στριμωχτεί ακόμα περισσότερο μετά την έκκληση που του έκανε ο παραιτηθείς Υπουργός Αστικοποίησης και Περιβάλλοντος, καλώντας τον να παραιτηθεί. Ο Πρωθυπουργός βάθυνε παραπέρα την κρίση διατάσσοντας την πιστή σ’ αυτόν αστυνομία να εμποδίσει μια νέα έρευνα για υπόθεση διαφθοράς, που καθώς λέγεται, εμπλέκει τον Τουρκικό Kρατικό Σιδηρόδρομο.  

Πέρα από τις πολιτικές προθέσεις και διασυνδέσεις των δημόσιων εισαγγελέων που έχουν ερευνήσει το σκάνδαλο διαφθοράς (φέρονται να ανήκουν στο θρησκευτικό δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, που στήριξε για μακρά περίοδο τον Ερντογάν, αλλά είναι σε σύγκρουση μαζί του τα τελευταία χρόνια), ο διορισμός από τον Ερντογάν νέων εισαγγελέων στο εν εξελίξει σκάνδαλο και η αλλαγή των κανόνων της λειτουργίας του δικαστικού συστήματος με την απαίτηση οι δημόσιοι εισαγγελείς να ζητούν την έγκριση των διοικητικών αρχών πριν τη διενέργεια μιας έρευνας, δεν συνιστά μόνο μια προσπάθεια να σταματήσει τη “συνωμοσία” ενάντιά του αλλά να μετατρέψει το δικαστικό σώμα σε νομικό γραφείο του ΑΚΡ. Δεν είναι μυστικό ότι οι υποστηρικτές του Γκιουλέν έχουν δημιουργήσει την καμαρίλα τους μέσα στην αστυνομία. Εν τούτοις, εμποδίζοντας την εκτέλεση των διαταγών του γραφείου του εισαγγελέα για συλλήψεις, με τη βοήθεια πιστών του αστυνομικών δυνάμεων, ο Ερντογάν καθαρά προσπαθεί να μετατρέψει την αστυνομία σε παράνομη παραστρατιωτική οργάνωση του ΑΚΡ.    

Ο Ερντογάν μιλάει για συνωμοσία και ανάμιξη ξένων δυνάμεων. Υπάρχει όντως μια συνωμοσία και εμπλοκή ξένων δυνάμεων, ιδιαίτερα του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ. Εν τούτοις, ο κύριος παράγοντας πίσω από την αλυσίδα των πρόσφατων γεγονότων είναι η λαϊκή εξέγερση ενάντια στον Ερντογάν, τον Μάη-Ιούνη 2013, που οδήγησε όλους τους συμμάχους του να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι πλέον ικανός να κυβερνήσει την Τουρκία με σταθερότητα, εγκαταλείποντάς τον ο ένας μετά τον άλλο. Για αυτό το λόγο ο Ερντογάν δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ ή την συνωμοσία. Ας αναζητήσει ο Ερντογάν την βοήθεια αυτών των δυνάμεων με την υποστήριξη των οποίων έχει τόσο πολύ διατηρήσει την εξουσία! Ας ικετεύσει τις ΗΠΑ για βοήθεια και ας ζητήσει τη συγχώρηση για τα παλιά του λάθη. Ας πάει στους ισλαμιστές καπιταλιστές της MUSIAD εκλιπαρώντας για τη στήριξή τους. Ας κάνει έκκληση στον Σαουδάραβα Βασιλιά και τον Εμίρη του Κατάρ. Οι εκμεταλλευόμενοι από τα αφεντικά της κατασκευαστικής βιομηχανίας εργάτες, που δουλεύουν χωρίς βασική ασφάλιση, που πεθαίνουν σαν αποτέλεσμα εργατικών εγκλημάτων (αποκαλούμενων «εργατικών ατυχημάτων»), που αναγκάζονται να δουλεύουν σε συνθήκες σκλαβιάς για ψίχουλα και που ψεκάζονται με χημικά κάθε φορά που βγαίνουν στους δρόμους να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, δεν θα τον διασώσουν!  

Ασχέτως του πόσες ψήφους πήρε το ΑΚΡ στις προηγούμενες εκλογές, έχει γίνει καθαρό ότι υπερασπίζει τα συμφέροντα μιας μικρής μειοψηφίας εκμεταλλευτών και καταπιεστών του 99% του λαού. Αυτή η Κυβέρνηση σε αναταραχή δεν έχει άλλο μέλλον από την κατάρρευση. Να παραιτηθεί η Κυβέρνηση!

Εν τούτοις, δεν θα δεχτούμε έναν ΑΚΡισμό χωρίς ΑΚΡ! Δεν έχουμε την παραμικρή εμπιστοσύνη στον πρέσβη των ΗΠΑ (που καθημερινά τον τελευταίο καιρό μπλέκεται σε πολιτικές μανούβρες στην Τουρκία), στους Γκιουλέν, Κιλιτσντάρογλου, Σαριγκιούλ, Μπαχτσελί, τους άλλους αντιπροσώπους της ίδιας μειοψηφίας εκμεταλλευτών. Είναι αυτοί που κατάλαβαν μετά τη λαϊκή εξέγερση στο [Πάρκο] Γκεζί το περασμένο καλοκαίρι ότι ο Ερντογάν έχασε την ικανότητά του να οργανώνει την επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη, να καταστείλει την εργατική αντίδραση σε μια πιθανή οικονομική κρίση, ή να χειραγωγεί το κουρδικό κίνημα. Για αυτό αποφάσισαν να προετοιμάσουν ένα χτύπημα στις εργατικές και καταπιεσμένες μάζες με μια δύναμη πιο αξιόπιστη από τον Ερντογάν. Να φύγουν όλοι! Que se vayan todos!

Μια δύναμη ικανή να τους αναγκάσει να φύγουν μπορεί να δημιουργηθεί με την αναδιοργάνωση του δυναμικού της λαϊκής εξέγερσης που πυροδοτήθηκε μετά τα γεγονότα στο Γκεζί το τελευταίο καλοκαίρι, με άξονα τα συμφέροντα των εργατών και του καταπιεσμένου λαού που είναι το 99% της κοινωνίας. Ενάντια στη φιλο-αμερικάνικη διοίκηση και την πιθανότητα ανόδου στην εξουσία ενός αντιπολιτευτικού μπλοκ ακόμα πιο φιλο-ιμπεριαλιστικού από τον Ερντογάν, το 99% είναι η μόνη εναλλακτική: Για μια Κυβέρνηση των εργατών! Είναι τώρα η ώρα να χτίσουμε τις δυνάμεις που θα προχωρήσουν στη δημιουργία αυτής της Κυβέρνησης.