Άλλος ένας μάρτυρας στις τουρκικές φυλακές

Ο σύντροφος Mustafa Koçak έπεσε μάρτυρας μέσα στις τουρκικές φυλακές μετά από 297 μέρες απεργίας πείνας.

Είναι ο δεύτερος θάνατος απεργού πείνας στην Τουρκία σε λιγότερο από ένα μήνα, μετά από αυτόν της τραγουδίστριας του συγκροτήματος Grup Yorum, Helin Bölek. Και ο επίσης απεργός πείνας των Grup Yorum, Ibrahim Gökçek δίνει μάχη για τη ζωή μετά από περισσότερες από 300 μέρες απεργίας πείνας.

Ο Μουσταφά Koçak καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση, λόγω της συμμετοχής του στο μουσικό συγκρότημα. Στοιχεία εναντίον του δεν υπήρχαν πέρα από την (ψευδή) “μαρτυρία” – “ομολογία” ενός συνεργαζόμενου με τις τουρκικές αρχές.

Τον περασμένο Ιούλιο ξεκίνησε έναν αγώνα δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας με απεργία πείνας. Αίτημά του να δικαστεί με αληθινά στοιχεία.

Πριν ενάμιση μήνα η αστυνομία τον μετήγαγε βιαίως από τις φυλακές και επιχείρησε 73 φορές την αναγκαστική σίτισή του. Και τις 73 φορές αντιστάθηκε βγάζοντας τον ορό με τα δόντια του. Ένας νέος και υγιής άνθρωπος είχε γίνει σκιά, ζύγιζε 30 κιλά, ήταν δεμένος χειροπόδαρα και όμως αντιστεκόταν ηρωικά!


Η νομική ομάδα Halkın Hukuk Bürosu,ανακοινώνοντας το θάνατο του Μουσταφά Koçak είπε ότι ο πελάτης τους δεν είχε δικαίωμα σε δίκαιη δίκη.

«Να γνωρίζετε ότι το κράτος δολοφόνησε τον Μουσταφά για να μην τον ακούσει στο δικαστήριο», ανέφερε με δήλωση στο Twitter.

Όπως τονίζει το Περιοδικό Αγώνας της Επιτροπής Αλληλεγγύης σε Τουρκία και Κουρδιστάν:

Ο ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΤΑΦΑ 

ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ!

ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 

ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

Ο ΧΑΜΟΣ ΤΟΥ ΟΠΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ!

ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΚΟΤΣΑΚ – ΑΘΑΝAΤΟΣ !