Τρεις Παλαιστίνιοι κρατούμενοι σε απεργία πείνας

Τρεις Παλαιστίνιοι κρατούμενοι σε απεργία πείνας

 

Τρεις Παλαιστίνιοι κρατούμενοι σε Ισραηλινές φυλακές κατέβηκαν προσφάτως σε απεργία πείνας όπως ανέφερε το Asra Voice, την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου. Ο 21χρονος Anas Shadid, από το χωριό Dura κοντά στο al-Khalil ο οποίος είχε προχωρήσει και στο παρελθόν σε απεργία πείνας που μάλιστα διήρκεσε 90 ημέρες, με στόχο να αφεθεί ελεύθερος καθώς κρατούνταν σε διοικητική κράτηση, δηλαδή χωρίς δίκη ή απαγγελία κατηγοριών, βρίσκεται σήμερα στην έβδομη μέρα της απεργίας του.

Στις 14 Ιουνίου απήχθη για δεύτερη φορά από τις Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής και τέθηκε σε διοικητική κράτηση 6 μηνών, μέτρο που μπορεί να ανανεωθεί επ’ αόριστον. Είναι ένας από του 450 Παλαιστίνιους που συνελήφθησαν και κρατούνται υπό διοικητική κράτηση. Υποχρεώθηκε σε απομόνωση στις φυλακές Hadarim όπου και κατέβηκε σε απεργία πείνας με αιτήματα τον τερματισμό της απομόνωσής του και την άμεση απελευθέρωσή του, όπως αναφέρει ο αδελφός του Abdel al-Majid shadid.

Ο Ahmad Salameh al-Sawarkeh, από τη πόλη της Γάζας, διανύει την 5η ημέρα της απεργίας πείνας του καθώς παραμένει στις Ισραηλινές φυλακές παρότι η καταδίκη του έχει λήξει εδώ και ένα (1) χρόνο, δηλαδή από τον Σεπτέμβριο του 2016. Ο Ahmad συνελήφθη στις 16 Μαρτίου του 2009 και καταδικάστηκε σε 7,5 κάθειρξη σε Ισραηλινές φυλακές. Πέρυσι, του είπαν πως θα αφεθεί ελεύθερος στο Sinai ως Αιγύπτιος, όμως αρνήθηκε και απαιτεί μέχρι και σήμερα να αφεθεί ελεύθερος στην πόλη της Γάζας όπου και διέμενε με τη γυναίκα του πριν τον συλλάβουν.

Ο 55χρονος Σείχης Izzadine Amarneh, ο οποίος είναι τυφλός, συνελήφθη από τις δυνάμεις κατοχής στο σπίτι του, στο χωριό Ya’ abed της Jenin, στις 10 του Σεπτέμβρη. Καταδικάστηκε, χωρίς δίκη, σε διοικητική κράτηση, στις 18 Σεπτεμβρίου, και μεταφέρθηκε σε απόρρητη βάση όπου και κατέβηκε σε απεργία πείνας την ίδια κιόλας ημέρα με αίτημα την άμεση απελευθέρωσή του. Έχει υπάρξει και παλαιότερα κρατούμενος των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής για 6 έτη.

Γιαν. Φ.