Παρέμβαση υποστήριξης των προσφύγων που διώχθηκαν από το σπίτι κατόπιν εντολής της ΜΚΟ Νόστος, πραγματοποίησε η Αριστερή Κίνηση Ιλίου στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου Ιλίου, την Τρίτη 13 Ιουλίου, απαιτώντας την εξεύρεση άμεσης λύσης στο πρόβλημα της στέγης τους. Το ζεύγος των προσφύγων με το μερικών μηνών αγοράκι τους, βρέθηκε χωρίς σπίτι, όταν η αστυνομία με δικαστικό κλητήρα, εισέβαλε στο σπίτι που διέμεναν, γιατί ως αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, δεν ήταν πλέον πηγή επιχορήγησης της ΜΚΟ από το δημόσιο! 

Στην παράσταση διαμαρτυρίας στον αντιδήμαρχο Βασιλόπουλο, αυτός αρχικά ομολόγησε την πλήρη έλλειψη οποιασδήποτε δομής φιλοξενίας στο Ίλιον. Στη συνέχεια παρέπεμψε για την εύρεση στέγης στις ελληνικές καλένδες, δηλώνοντας ότι οποιαδήποτε απόφαση υποστήριξης των προσφύγων, έπρεπε να εγκριθεί από την οικονομική επιτροπή. Τέλος ανακοινώθηκε από την κοινωνική υπηρεσία, ότι θα χρηματοδοτήσει ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο, για την διαμονή των προσφύγων για δύο μέρες, πράγμα το οποίο εκείνοι δέχτηκαν ώστε να δουν τι θα κάνουν στη συνέχεια. 

Με ανακοίνωσή της η Αριστερή Κίνηση Ιλίου  καλεί στη συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες την Πέμπτη 15 Ιουλίου στην πλατεία Ιλίου, στις 19:30. Παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΑΡ.Κ.Ι

Ε. Α.  

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΛΙΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΩΣΕΙΣ! 

ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ! 

Η έξωση της οικογένειας των προσφύγων στο Ίλιον, με επέμβαση της αστυνομίας και δικαστικού επιμελητή την Δευτέρα 12 Ιουλίου, αποκαλύπτει, μπροστά στα μάτια όλου του λαού και της νεολαίας της περιοχής, την βαρβαρότητα ενάντια στους πρόσφυγες που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση. 

Η κυβέρνηση -η οποία εισπράττει εκατομμύρια για την διαχείριση του προσφυγικού που διοχετεύει σε προσλήψεις αστυνομικών και άλλες κερδοφόρες για εργολάβους δραστηριότητες- σκοπεύει να κάνει πάνω από 10.000 μετανάστες άστεγους, διώχνοντάς τους από τους χώρους που μένουν, αφήνοντας ως μόνη “επιλογή” διαμονής για αυτούς τις πλατείες και τα παγκάκια. Ο Μηταράκης ισχυρίζεται ότι νομιμοποιείται γι’ αυτό, από την τροπολογία που ψήφισε το Μάρτη σε ένα άσχετο νομοσχέδιο, με την οποία οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες υποχρεώνονται σε 30 ημέρες από την ημερομηνία της απόφασης αναγνώρισης της ιδιότητας του πρόσφυγα να φύγουν από τους χώρους που έμεναν. Δηλαδή τα θύματα των πολέμων, διώξεων, βασανιστηρίων που έχουν χάσει τα πάντα και έμεναν σε διαμερίσματα του προγράμματος ΕΣΤΙΑ και σε δομές φιλοξενίας πετιούνται στο δρόμο. 

Η αστυνομία του ΑΤ Αγ. Φανουρίου, για λογαριασμό της ΜΚΟ Νόστος και εφαρμόζοντας την αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης, έκανε μια βάρβαρη έξωση στο Ίλιον, εισβάλλοντας στον χώρο της οικογένειας από την Συρία και αρπάζοντας από την γυναίκα το παιδί της μερικών μόλις μηνών, για να πετύχει την εκδίωξή της από το σπίτι, γιατί εκείνη αντιστεκόταν ενάντια στην έξωση και το πέταγμά τους στο δρόμο. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί έδειξαν όλο το μένος του κράτους ενάντια στην ταξική αλληλεγγύη, χτυπώντας, συλλαμβάνοντας και απαγγέλλοντας κατηγορίες σε δύο από τους εργαζόμενους και νέους που κινητοποιήθηκαν στο πλευρό των προσφύγων, οι οποίοι μάλιστα αντιμετωπίζουν επίσης κατηγορίες! 

Η Αριστερή Κίνηση Ιλίου (ΑΡΚΙ) καλεί τον λαό της περιοχής να κινητοποιηθεί ενάντια στις εξώσεις και την αστεγία, προσφύγων και μη. Η δημοτική αρχή Ιλίου αποδεικνύεται συνεργός με την στάση και την πολιτική της στο ταξικό αντιπροσφυγικό έγκλημα της κυβέρνησης. Απαιτούμε να πάρει εδώ και τώρα μέτρα κοινωνικής πρόνοιας για όλους τους άστεγους, βρίσκοντας σπίτια στους πρόσφυγες και ιδρύοντας δομές φιλοξενίας και όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες για όλο το λαό. 

Η Αριστερή Κίνηση Ιλίου καταγγέλλει την έξωση και τις διώξεις ενάντια στους πρόσφυγες και τους αλληλέγγυους, παλεύοντας για άμεση ικανοποίηση των αναγκών των προσφύγων για στέγη και διεκδικώντας ίσα δικαιώματα για όλους τους εργάτες ανεξαρτήτως καταγωγής, με μόνιμη σταθερή δουλειά, στέγη, υγεία, παιδεία, ελευθερία και μια Ζωή με αξιοπρέπεια.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΛΙΟΥ (aristeri-kinisi-iliou.blogspot.com)