Καταγγελία του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος

Η κυβέρνηση των προθύμων, πιστό κυνηγόσκυλο του αμερικανο-νατοϊκού ιμπεριαλισμού και της ιμπεριαλιστικής Ε.Ε., εμπλέκει όλο και βαθύτερα την Ελλάδα στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στην πρόσφατη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο Κ. Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε στο θέμα της αποστολής όπλων στην Ουκρανία προσθέτοντας ότι «δεν θα πολεμήσουμε. Δεν τίθεται ζήτημα συμμετοχής ελληνικών στρατευμάτων στην Ουκρανία1Και όμως η κυβέρνηση φαίνεται να προετοιμάζεται ακριβώς για αυτό το ενδεχόμενο. Βλ. https://diktiospartakos.blogspot.com/2022/03/1.html.».

Ωστόσο, στο ερώτημα αν η κυβέρνηση θα στείλει ελληνικό στρατό σε γειτονικές χώρες της Ουκρανίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Αν ζητηθεί στα πλαίσια του ΝΑΤΟ φυσικά και θα το κάνουμε αλλά δεν έχει ζητηθεί αυτό ακόμα».

Με ανακοίνωσή του (04/03/2022) το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος αναφέρει μια σειρά δράσεις που επιβεβαιώνουν την βαθειά εμπλοκή του ελληνικού αστικού κράτους στον πόλεμο στην Ουκρανία:

  • Νατοϊκές ασκήσεις και τις Συνεκπαιδεύσεις με τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και ευρωπαϊκών δυνάμεων.
  • Παραχώρηση των κρατικών υποδομών -δρόμοι, λιμάνια, τρένα- για την μεταφορά Νατοϊκού και Αμερικανικού οπλισμού, στρατευμάτων και πολεμικών μέσων, με ιδιαίτερο τον ρόλο της Αλεξανδρούπολης.
  • Δραστηριοποίηση των Αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα. Από τη βάση της Σούδας απογειώνονται τα κατασκοπευτικά αεροσκάφη των ΗΠΑ, ενώ από τη βάση στο Στεφανοβίκειο μεταφέρθηκαν αμερικανικά επιθετικά ελικόπτερα APACHE στην Πολωνία.
  • Αποστολή στον Ουκρανικό Στρατό του κατασχεθέντος ουκρανικού οπλισμού που μεταφέρονταν λαθραία στη Λιβύη, παραβιάζοντας την Απαγόρευση του ΟΗΕ για την προμήθεια όπλων στις αντιμαχόμενες δυνάμεις της εμφύλιας σύρραξης και των ρωσικών όπλων από τις αποθήκες του ελληνικού στρατού…

Επίσης αναφέρει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, με την κατάπτυστη Συμφωνία για τις βάσεις, την περασμένη Κυριακή (27/3) διέθεσε ακόμα και πολιτική υποδομή, το Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», για μεταστάθμευση αμερικανικών ιπτάμενων τάνκερ, η αποστολή των οποίων ήταν ο εναέριος ανεφοδιασμός ευρωατλαντικών μαχητικών που περιπολούσαν στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία!

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα και φωτογραφίες του τοπικού τύπου, ΝΑΤΟϊκά ελικόπτερα που ανήκουν στη δύναμη που σταθμεύει στην Αλβανία συνοδεία ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων και αστυνομίας μπήκαν πρόσφατα στην Ελλάδα από την Αλβανία, και κατευθύνθηκαν προς τον Προμαχώνα για να διεκπεραιωθούν όπως λέγεται στην Πολωνία… για συντήρηση.

Αυτοκινητοπομπή στα Γιάννενα με ΝΑΤΟϊκά ελικόπτερα.

Επίσης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει οργανώσει Συνεκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας–Ουκρανίας για λογαριασμό του ΝΑΤΟ, σε μια επιθετική κίνηση ενάντια στην Ρωσία. Ο Σπάρτακος είχε καταγγείλει στις 12 Νοεμβρίου 2021 ότι:

Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, η συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο “Υποστράτηγου Ανδρέα Καλλίνσκη” στη Νέα Πέραμο Αττικής, από τη Δευτέρα 25 Οκτώβρη έως την Παρασκευή 5 Νοέμβρη. Το “Σχολείο” πραγματοποιήθηκε υπό τη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, με τη συμμετοχή 15 στελεχών της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ “η εν λόγω εκπαίδευση αφορά στη διαδικασία λήψης απόφασης κατά την σχεδίαση Ειδικών Επιχειρήσεων σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, και αποσκοπεί στην επαύξηση του επιπέδου της συνεργασίας και της συναντίληψης των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας μας με αυτές φίλων, εταίρων και συμμάχων καθώς και στην προβολή των διαρκώς αναβαθμισμένων δυνατοτήτων τους”.

Σημειώνεται ότι η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ…

Για επικοινωνία με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ: Τηλ. 6932 955437, diktiospartakos@hotmail.com και diktiospartakos.blogspot.com

Υποσημειώσεις[+]