[Απόφαση της γενικής συνέλευσης αρ. 145/2014]
Εμείς οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ. αγωνιζόμενοι από τον Ιούλιο του 2011 και εγκαταλειμμένοι από την εργοδοσία παλεύουμε να πάρουμε τα δεδουλευμένα και να κρατήσουμε τις δουλειές μας.
Διαβάσαμε δυο ανακοινώσεις στο blog της Φιλκεράμ που λένε στην μια πως στηρίζουν την προσπάθεια της συνδίκου για λύση στο πρόβλημα της Φιλκεράμ, με την επαναφορά στην διοίκηση της οικογένειας Φιλίππου, που έφερε σε αυτή την κατάσταση τρεις επιχειρήσεις που ανήκαν στον όμιλο και τριακόσιους εργαζόμενους που δούλευαν εκεί.
Και σε μια δεύτερη να λένε πως στηρίζουν τους εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ. Αλλά πρέπει να δοθεί λύση στο πρόβλημα.
Εμείς θα θέλαμε να μάθουμε με ποια απόφαση βγήκε αυτή η ανακοίνωση και αν είναι σύμφωνη η συνέλευση του σωματείου των εργαζομένων
Και αν όντως οι συνάδελφοι μας που θέλουν το καλό μας, θέλουν δηλαδή να δοθεί λύση στο δικό τους πρόβλημα όπως νομίζουν και να βγει στον πλειστηριασμό το οικόπεδο που στεγάζεται η ΒΙΟ.ΜΕ ενώ δεν κάνουν κουβέντα για τα υπόλοιπα ακίνητα της Φιλκεράμ που έχει στην διάθεσή της η σύνδικος. Και επίσης θέλουν να πάρουν τα χρήματά τους όπως λένε.
Αλλά δεν λένε πως η ΒΙΟ.ΜΕ. δεν έχει ακίνητη περιουσία και από μια τυχόν πτώχευσή της εμείς οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να πάρουμε ούτε ένα ευρώ από τον πλειστηριασμό της περιουσίας της ΒΙΟ.ΜΕ.
Θέλουν οι συνάδελφοι που «μας στηρίζουν»(!), να πάρουν τα χρήματά τους και οι υπόλοιποι 70 εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ. να μην έχουν το δικαίωμα αυτό; Βγάζοντας στο σφυρί το οικόπεδο που στεγάζεται η ΒΙΟ.ΜΕ. και τασσόμενοι μαζί με την οικογένεια Φιλίππου που έκανε αφαίμαξη ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους του ομίλου προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στην προσπάθειά μας για δικαίωμα στη ζωή, στη δουλειά με αξιοπρέπεια;
Αν αυτό θέλουν οι αγαπητοί μας συνάδελφοι ας απαντήσουν για να πάρει θέση και το εργατικό κίνημα!
Η γενική συνέλευση του σωματείου των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ.
16-7-2014