Η αστυνομία του Χρυσοχοΐδη και του Μπέου δολοφονεί;

του Νίκου Τζιρή

Ένα μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από την αστυνομία, ο Βασίλης Μάγγος βρέθηκε νεκρός από τη μητέρα του χθες (13/7/20) το απόγευμα. Η είδηση δημοσιεύτηκε πρώτα στο ειδησεογραφικό site myvolos.net και στη συνέχεια έκανε το γύρο του διαδικτύου.

Οι ενέργειες του ΕΚΑΒ το οποίο έσπευσε στο σημείο δεν κατάφεραν να επαναφέρουν το νεαρό αγωνιστή και απλά διαπίστωσαν το μοιραίο. Η αστυνομία απέκλεισε εγκληματική ενέργεια -πέρα από το αστυνομικό έγκλημα το οποίο όλοι υποθέτουμε- και ζητήθηκε η διενέργεια νεκροψίας.

Θυμίζουμε ότι η υπόθεση του ξυλοδαρμού του Βασίλη Μάγγου μετά το συλλαλητήριο στην ΑΓΕΤ ενάντια στην καύση σκουπιδιών και το όργιο αστυνομικής καταστολής είχε σοκάρει με τη βαναυσότητα της αστυνομίας. Μέρος του ξυλοδαρμού του είχε καταγραφεί στο βίντεο σε μια έκδηλα απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας.

Ο άγριος ξυλοδαρμός του Βασίλη συνεχίστηκε με βασανιστήρια και μετά τη σύλληψή του.

Αναδημοσιεύουμε την χαρακτηριστική καταγγελία της Λαϊκής Συνέλευσης κατά της καύσης σκουπιδιών:

Ο νεαρός χτυπήθηκε άγρια μπροστά στα μάτια περαστικών στο κέντρο του Βόλου και οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Μέσα στο αμάξι που τον μετέφερε, σύμφωνα με μαρτυρία του πατέρα του, οι αστυνομικοί συνέχιζαν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν. Το ξύλο συνεχίστηκε στο κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης, όπως και οι βωμολοχίες. Τον χτύπησαν αλύπητα σπάζοντας τα πλευρά του μέχρις σημείου ο νεαρός να φωνάζει “δεν μπορώ να αναπνεύσω”. Και κορυφώνοντας τις βιαιότητες οι αστυνομικοί τον υπέβαλαν σε βασανιστήριο. Όταν ζήτησε νερό, τον οδήγησαν σε καταψύκτη και του το έδιναν σταγόνα, σταγόνα. Στο τέλος τον άφησαν ελεύθερο για να μην τον οδηγήσουν στο νοσοκομείο, γιατί έχρηζε άμεσης ιατρικής περίθαλψης. Οι γιατροί παρακολουθούν την κατάστασή του προκειμένου τα σπασμένα κόκαλα να μην αγγίξουν ζωτικά όργανα.

Ανατριχιαστική είναι η ανάρτηση από το προσωπικό λογαριασμό του Βασίλη Μάγγου από τις 16 Ιουνίου:

Οι ιδέες μας, όσους κι από μας αν σκοτώσουν, δε θα πεθάνουν ποτέ, θα κατοικούνε πάντα στα μυαλά των ελεύθερων ανθρώπων. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα εδώ, ενάντια σε κάθε τι που μας πνίγει και δεν μπορούμε ν’ ανασάνουμε, ενάντια στο άδικο, για την ελευθερία όλων μας, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Κι ας μην νικήσουμε ποτέ… Θα πολεμάμε πάντα!!

Ο θάνατος του Βασίλη Μάγγου βαραίνει τους τραμπούκους του Μπέου, το Υπουργείο Προ.Πο. και την ίδια την ακροδεξιά κυβέρνηση που προσπαθεί να κυβερνήσει με το γκλομπ και τη βία των ένστολων δολοφόνων.

Μπορεί οι άθλιοι του υπουργείου Προ.Πο. να μην ερυθρύονται όταν ανακοινώνουν πως ο θάνατος δεν είχε καμία σχέση με τον ξυλοδαρμό προκαταλαμβάνοντας την ιατροδικαστική έρευνα. Αλλά δεν θα τους περάσει.

Μπορεί ο θάνατος του Μοχάμεντ Αλ Αράμπ στον Έβρο να πέρασε στα ψιλά καλυμμένος από τα κυβερνητικά ψέμματα για fake news. Να μην επιτρέψουμε να γίνει το ίδιο με το θάνατο του Βασίλη Μάγγου. Να πέσει άπλετο φως. Να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι.

Κάτω η κυβέρνηση του αίματος. Κρατάμε το μήνυμα του Βασίλη μαζί με την πίστη πως ο κόσμος της ελευθερίας θα νικήσει τον κόσμο του μίσους, της βαναυσότητας και της παλιανθρωπιάς.