Βόλος: ΑΘΩΟΣ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΛΟΓΩ… ΑΜΦΙΒΟΛΙΩΝ

Βόλος
ΑΘΩΟΣ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΛΟΓΩ… ΑΜΦΙΒΟΛΙΩΝ

Στο Πρωτοδικείο Βόλου εκδικάστηκε στις 14 Νοέμβρη η μήνυση που είχε καταθέσει ο νεαρός φοιτητής Άδωνις Γιαλαμάς εναντίον αστυνομικού, ο οποίος κατά την καταδίωξη διαδηλωτών στην πορεία της 6/12/2012 συνελήφθη μαζί με άλλους τρεις νεολαίους σε απόσταση χιλιομέτρων, όταν ΜΑΤ, ομάδες ΔΙΑΣ και ομάδες συλλήψεων της ασφάλειας καταδίωξαν εκατοντάδες διαδηλωτές σε απόσταση πέραν του Θόλου όπου είχε καταλήξει η πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Παρά τις μαρτυρίες φίλων του περί μη συμμετοχής στα επεισόδια που ξέσπασαν στο Θόλο και την αναγνώριση του άνδρα της ΔΙΑΣ που τον συνέλαβε αφού τον είχε ακινητοποιήσει στο έδαφος και τον χτύπησε με γκλομπ, αυτό δεν στάθηκε ικανό για να καταδικαστεί ο αστυνομικός για μορφή ήπιων βασανιστηρίων εφόσον ο νόμος προβλέπει την προστασία οποιουδήποτε συλληφθέντα.
Θυμηδία προκάλεσε ο πρόεδρος του συλλόγου αστυνομικών, ο οποίος κατέθεσε ότι οι αστυνομικοί είναι εξοπλισμένοι με αντικείμενα τα οποία δεν… τραυματίζουν (γκλομπ). Aναγκάστηκε βέβαια να ανασκευάσει όταν ο συνήγορος πολιτικής αγωγής του φοιτητή (Κ. Παπαδάκης) του θύμισε ότι το γκλομπ φέρει σκληρό καουτσούκ στη λαβή με την οποία έχουν συμβεί ουκ ολίγα περιστατικά τραυματισμού διαδηλωτών.
Ο χώρος του δικαστηρίου ήταν ασφυκτικά γεμάτος με άντρες της ασφάλειας ενώ ένστολοι συνάδελφοι του αστυνομικού περιόδευαν κατά διαστήματα από το δικαστήριο μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης.

Ο εισαγγελέας προσέφερε στην πρόεδρο στο πιάτο τις αμφιβολίες του περί του ποιος προκάλεσε τον τραυματισμό στο κεφάλι του φοιτητή, έτσι ώστε η πρόεδρος του δικαστηρίου να κηρύξει τον αστυνομικό αθώο…
Σύμφωνα με πληροφορίες ο σύζυγος της προέδρου του δικαστηρίου είναι αστυνομικός αλλά αυτό σίγουρα δεν έπαιξε κανένα ρόλο στη κρίση της!