ΒΟΛΟΣ: «ΕΡΓΑΤΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΕΝΩΘΕΙΤΕ!»

ΒΟΛΟΣ: «ΕΡΓΑΤΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΕΝΩΘΕΙΤΕ!»

Με κεντρικό σύνθημα «ΕΡΓΑΤΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΕΝΩΘΕΙΤΕ!» πραγματοποιήθηκε στο Βόλο ο ταξικός εορτασμός της φετινής Πρωτομαγιάς που οργανώθηκε από τον Ταξικό Συντονισμό Ανατροπής και τις πολιτικές οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΕΕΚ.

Ο εξ αναβολής εορτασμός συνέπεσε με την ψήφιση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος  από την κυβέρνηση ταξικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, νομοσχέδιο που ήταν η μεγάλη δέσμευση υλοποίησης των πρώτων μνημονίων και που είχαν οδηγήσει στην ανατροπή των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και όλων των ενδιάμεσων κυβερνήσεων με τα κόμματα των προθύμων.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χωρίς τη σύγχυση και την απογοήτευση που έσπειρε ο ρεφορμισμός του ΣΥΡΙΖΑ, οι νέες περικοπές θα ήταν αδύνατον να περάσουν. Ακριβώς γι’ αυτό η συγκέντρωση που έγινε στο Ταχυδρομείο Βόλου είχε ως σύνθημα την πτώση της σημερινής κυβέρνησης και να περάσει ο κοινωνικός πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζομένων.

Σημαντικό στοιχείο της ανεξάρτητης ταξικής συγκέντρωσης ήταν η συμμετοχή των σύριων προσφύγων της περιοχής που «φιλοξενούνται» σε πρώην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων (ΜΟΖΑΣ) στην περιοχή Σέσκλου λίγο πιο έξω από την Α’ ΒΙΠΕ Βόλου και οι οποίοι πραγματοποίησαν την πρώτη τους διαδήλωση με κεντρικά συνθήματα «Open the borders” και «Freedom for all» που είχαν συμπεριληφθεί στο κεντρικό πανό ως απαίτηση ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών.

Αν ο λαός στη χώρα μας είναι εγκλωβισμένος στα μνημόνια διαρκείας, τη λιτότητα και την ανεργία, οι πρόσφυγες και μετανάστες που αναζητούν ένα μονοπάτι εξόδου,  εγκλωβίστηκαν στα σύνορα της «ανθρωπιστικής» και υπό διάλυση από τους εθνικισμούς Ευρώπης αναζητώντας όπως κι όλοι εμείς να ανοίξουν όλα τα σύνορα που φράζουν τη ζωή μας και να σαρωθούν όλα τα εμπόδια που τσακίζουν την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.

Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Ελευθερίας, στο Χώρο Κινημάτων-Στέκι Μεταναστών όπου ο Ταξικός Συντονισμός αλλά και αλληλέγγυοι συναγωνιστές είχαν οργανώσει συλλογική κουζίνα για όλους, ντόπιους και πρόσφυγες.