Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα συνυπογράφει το παρακάτω ψήφισμα που αφορά ένα επεισόδιο των δικαστικών μαχών που έχει ξεκινήσει η δημοτική αρχή Μπέου προκειμένου να κάμψει κάθε φωνή αντίστασης μέσα τη πόλη για να γίνει ο Βόλος… ΜΟΝΑΚΟ, μια πόλη για πλούσιους κι ευυπόληπτους πολίτες όπως του λόγου του.

Η αλληλουχία των δικαστικών μαχών (πέντε μέσα σε ένα μήνα), αν και στο γήπεδο του αντιπάλου, δεν θα μείνουν αναπάντητες από το μαζικό κίνημα κατά της ιδιωτικοποίησης των πάντων, μια συνταγή χρεοκοπημένη για την πλειοψηφία του πληθυσμού και βραχύβια σωτήρια για τους υποψήφιους καπιταλιστές επενδυτές.

Ο δήμαρχος που διέθετε δημοτικούς χώρους στη “νόμιμη” Χρυσή Αυγή, ακολουθείται και από ένα στρατό φουσκωτών για όλες τις δουλειές. Από την προσωπική φύλαξη (ελπίζουμε όχι με έξοδα του δήμου), στο γήπεδο, μέχρι τα δημοτικά συμβούλια.

Τίποτα από όσα σχεδιάζει δεν θα πραγματοποιηθεί.

2/11/2020

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΕΚ-κο ΒΟΛΟΥ)

Να αποσυρθούν τώρα οι κατηγορίες κατά των 9 αγωνιστών για το νερό από τη Δημοτική Αρχή Μπέου στο Βόλο!

Δηλώνουμε την πλήρη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους 9 διωκόμενους αγωνιστές για το νερό στο Βόλο, οι οποίοι δικάζονται στις 4 Νοεμβρίου, μετά από μήνυση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και στελέχους της δημοτικής παράταξης Μπέου, Γ. Μουλά, ότι δήθεν παρεμπόδισαν την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

Οι 9 αγωνιστές οδηγούνται στο δικαστήριο επειδή στις 27 Αυγούστου του 2018 «τόλμησαν» να ζητήσουν να πάρουν το λόγο ως ενεργοί πολίτες, για το μείζον ζήτημα της λύσης και εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Μείζονος Περιοχής Βόλο).

Η δημοτική αρχή Μπέου προσπάθησε να βάλει λουκέτο στη ΔΕΥΑΜΒ με διαδικασίες fast track. Απώτερος στόχος της δημοτικής αρχής ήταν να προχωρήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του νερού. Στην ίδια γραμμή η δημοτική αρχή είχε επιδιώξει να παραχωρήσει τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού σε ιδιωτική εταιρία στις αρχές του 2017 κάτι που είχε προκαλέσει μαζικές και δυναμικές κινηματικές αντιδράσεις.

Στις 27 Αυγούστου του 2018, σε έκτακτη συνεδρίαση και πρωινή και εργάσιμη ώρα, η Δημοτική Αρχή Βόλου αρνήθηκε στους πολίτες το δημοκρατικό δικαίωμα του λόγου για το μέλλον του νερού. Επιστράτευσε μάλιστα ακόμη και «φουσκωτούς» για να επιβάλλει την πολιτική της.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όσους αγωνίζονται για το δικαίωμα στο καθαρό νερό στο Βόλο, τις Σταγιάτες του Πηλίου και οπουδήποτε αλλού.

Απαιτούμε να αποσυρθούν οι κατηγορίες εναντίον των 9 αγωνιστών και καταγγέλλουμε τη βιομηχανία μηνύσεων κατά αγωνιστών των τοπικών περιβαλλοντικών κινημάτων στο Βόλο – η παρούσα είναι μία μόνο από τις μηνύσεις που έχει καταθέσει η Δημοτική Αρχή Μπέου ενάντια σε κινήματα, δημοτικούς συμβούλους και πολίτες που ασκούν κριτική.

Το καθαρό νερό δεν είναι εμπόρευμα! Είναι δικαίωμα όλων!