ΒΟΛΟΣ: ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑΣ

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καλεί όλες τις πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις της εργατικής τάξης, συλλογικότητες και κινήσεις της πόλης του Βόλου να παραβρεθούν στα Δικαστήρια Βόλου στις 3 Μάρτη, ημέρα απολογίας στον εισαγγελέα της προέδρου (Θάλειας Στάκτου) του σωματείου εργαζομένων των ΟΤΑ Μαγνησίας. 

Η κλήση της προέδρου σε απολογία, προϊόν μήνυσης της πλειοψηφούσας δημοτικής αρχής κατά αυτής αλλά και παντός άλλου υπευθύνου(!), με προεξάρχοντα τον αναπληρωτή του δημάρχου Μπέου, Θ. Θεοδώρου και συνυπογράφοντες άλλους εννέα δημοτικούς συμβούλους (Λιβογιάννης Δ., Σαββάκης Α., Μπατζιάκας Α., Πέγιος Δ., Σουϊπας Γ., Σταυρίδης Α., Τοκαλή-Μποντού Γ., Ζέρβας Α., Μαλαματίνης Α.) δεν έχει στόχο απλά την πρόεδρο του συλλόγου αλλά το ίδιο το δικαίωμα των εκλεγμένων μελών των εργατικών σωματείων να υπερασπίζονται τα μέλη τους.
Ο συνδυασμός του Μπέου «Νέα Εποχή-Νέα Δυναμική 2014» σκοπεύει όντως να αφήσει εποχή με την πολύ παλιά τακτική των μηνύσεων κατά εκλεγμένων συνδικαλιστών, την πρόθυμη παραχώρηση δημοσίων χώρων στη Χρυσή Αυγή, τις απειλές κατά αριστερών, αναρχικών, συλλογικοτήτων της πόλης.
Το ΕΕΚ καλεί ιδιαίτερα τα πολιτικά κόμματα της αριστεράς να στηρίξουν το σωματείο των ΟΤΑ και την πρόεδρό του στη βάση του δικαιώματος των εργαζομένων να δημιουργούν σωματεία, να εκλέγουν δημοκρατικά τους εκπροσώπους τους, να υπερασπίζονται και να μάχονται για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζομένων τους σε πλήρη πολιτική ανεξαρτησία από το κράτος και τους τοπικούς εκπροσώπους του.

15/2/2015
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ