Τιμή στη μνήμη του Βασίλη Μάγγου

Το Σάββατο, 26/6, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στο Βόλο με επιτυχία μεγάλη συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην καύση των σκουπιδιών από τις τσιμεντοβιομηχανίες, τιμώντας παράλληλα τη μνήμη του Βασίλη Μάγγου που είχε χτυπηθεί θανάσιμα από την αστυνομία στην πρώτη μεγάλη κινητοποίηση πριν ένα χρόνο.

Η συγκέντρωση και πορεία που οργανώθηκε από τον Συντονισμό των συλλογικοτήτων Βόλου είχε πανελλαδικό χαρακτήρα και συμμετείχαν δεκάδες συλλογικότητες και πρωτοβουλίες.

Η πορεία με περισσότερους από 1000 συμμετέχοντες, διέσχισε ολόκληρο το κέντρο του Βόλου και στάθηκε στο σημείο που βρέθηκε νεκρός μετά τον ξυλοδαρμό του (13/7/2020) και στην συνέχεια εκεί που χτυπήθηκε από την αστυνομία στα δικαστήρια (14/6/2020).

Στην οργάνωση, την επιτυχία και την διαμόρφωση της πολιτικής πλατφόρμας της κινητοποίησης συνέβαλε σημαντικά η παρέμβαση των συντρόφων της τοπικής οργάνωσης του ΕΕΚ στον Βόλο.

Στην συγκέντρωση και την πορεία συμμετείχε επίσης με πανό και η Αριστερή Κίνηση Ιλίου, στο πλαίσιο της καμπάνιας που έχει αρχίσει εδώ και δύο χρόνια για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Φυλής.

Η ΑΡΚΙ είχε αποκαλύψει στο πλαίσιο της καμπάνιας την έρευνα που είχαν “θάψει” οι δημοτικές αρχές της περιοχής και η οποία επιβεβαιώνει την άμεση σύνδεση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ με την δραματική επιδείνωση στον υδροφόρο ορίζοντα του λεκανοπεδίου Αττικής αλλά και των ασθενειών στην περιοχή, που συνδέονται με το αναπνευστικό και κακοήθεις δυσπλασίες, ιδιαίτερα στα παιδιά.