ΒΟΛΟΣ: ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Η υπόθεση του δημοτικού καταφυγίου για αδέσποτα στο Βόλο θυμίζει περισσότερο τραγωδία.

Τραγωδία γιατί από τότε που η αυτοδιοίκηση στους δήμους, αποφάσισε πως την εικόνα της πόλης χαλούσαν τα εγκαταλειμμένα αδέσποτα, αυτό που ακολούθησε θυμίζει πογκρόμ και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Με λίγα λόγια τον φασισμό που γέννησε η κακοδιαχείριση των δημοτικών ταμείων, οι εργολαβίες και τα σκάνδαλα, τα βολέματα και όλο το σάπιο πολιτικό σύστημα, τον πλήρωσαν και τον πληρώνουν με τις ζωές τους, οι ανυπεράσπιστοι τετράποδοι φίλοι μας.

Ο μπόγιας, Ν. Πολύζος (αδερφός του παρουσιαστή Σ. Πολύζου στο TRT) , παρά το γεγονός πως διατυμπανίζει την φιλοζωΐα του μέσα από την εγκατάσταση φιλοξενίας σκύλων που διατηρεί στον Μαυρόλοφο (εκεί οι πραγματικές εικόνες της εγκατάστασης θυμίζουν κα πάλι Νταχάου) του Αλμυρού Μαγνησίας, ανέλαβε να εκτελέσει το ρόλο του και μάλιστα καλά.

Να παίξει ρόλο στην επιλογή του από την δημοτική αρχή του Βόλου ως υπεύθυνου στο καταφύγιο το παρελθόν του ή οι φιλίες του;

Ή τίποτα από τα δύο κι απλά προτιμήθηκε λόγω φιλοζωΐας και ικανότητας διαχείρισης;

Μπροστά σε όλους τους πολίτες ένα χρόνο πριν ο δήμαρχος Βόλου βγήκε βόλτα με το επιτελείο του στην παραλία του Βόλου να μαζέψει αδέσποτα. Όπου ο μπόγιας με μπουνιές τα ακινητοποιούσε… Αγανακτισμένοι πολίτες φιλόζωοι καλέσαν αστυνομία να καταγγείλουν το περιστατικό της παράνομης περισυλλογής αλλά και της χειροδικίας του μπόγια εναντίον παρευρισκόμενου πολίτη.

Λίγο μετά προκηρύχτηκε ο διαγωνισμός ανάληψης του καταφυγίου από ιδιώτη. Φυσικά και το ανέλαβε ο μπόγιας. Στο ενδιάμεσο όσο και αν προσπαθούσαν οι φιλοζωικές οργανώσεις να σταματήσουν την παράνομη περισυλλογή αλλά και να μάθουν πού πήγαιναν όλα αυτά τα αδέσποτα, ο δήμαρχος απαντούσε «πάτε στη Νικολούλη να τα βρείτε». Πρόσφατα παραδέχτηκε σε κανάλι πως τα αδέσποτα εγκαταλείπονται 60 χλμ έξω από την πόλη σε ερημική τοποθεσία προκειμένου να μην βρίσκονται κοντά σε ανθρώπους. Και όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε πώς θα σιτίζονται εγκαταλειμμένα σε ερημική τοποθεσία, απάντησε «ας τα ταΐσουν οι φιλόζωοι που τα νοιάζονται». Παρά το ποσό που προκηρύχτηκε για τις ανάγκες του καταφυγίου μέσω του διαγωνισμού, τα ζώα αυτή τη στιγμή πεθαίνουν στα κλουβιά τους από ασιτία, καρκίνο κι άλλες ασθένειες. Ο Εισαγγελέας δεν παρενέβη ποτέ παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες εδώ κι έναν ολόκληρο χρόνο. Γιατί άραγε;

Η λύση δεν είναι φυσικά να αναλάβουν εθελοντές το δημοτικό καταφύγιο εφόσον τρέχει διαγωνισμός, και κατά συνέπεια χρήματα του δήμου.

Από την άλλη, απουσία δικαιοσύνης και συγκροτημένης αντιπολίτευσης, συνεχίζεται το έγκλημα και μάλιστα με τις ευλογίες πολλών πολιτών ψηφοφόρων της δημοτικής αρχής. Είναι οι άνθρωποι που αδιαφορούν για το έγκλημα με τα αδέσποτα, τα σκάνδαλα της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ (όπου το ταμείο γίνεται «διακοπές» αντιδημάρχου), τις εργολαβίες, τα ΜΑΤ στην υπηρεσία του δημάρχου εναντίον πολιτών, τους μπράβους, τις άριστες σχέσεις συνεργασίας με τα ανθρωποειδή της σβάστικας, την άρνηση ψηφισμάτων στήριξης απολυμένων εργαζομένων, καταδίκης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, την εξύβριση των σχολικών καθαριστριών ως «καρ..λες», τις απειλές σε δημοσιογράφους, καθώς χαίρονται με τα μπλε φωτάκια, το παζάρι και τα event εγκαινίων χριστουγεννιάτικων καραβιών με celebrities…

Την περασμένη Κυριακή φιλόζωοι από Αθήνα επισκέφτηκαν το «καταφύγιο» με τροφές και φάρμακα. Αρχικά δεν βρήκαν τα υποσιτισμένα σκυλιά (όλα), για να βρουν τα κουφάρια τους λίγο αργότερα λίγα μέτρα πιο μακριά από το καταφύγιο. Είχε επιμεληθεί η καθαριότητα του χώρου ένεκα της επίσκεψης βέβαια.

Η παρέμβαση του εισαγγελέα μετά τις μαζικές μηνύσεις επιτέλους φάνηκε στον ορίζοντα και την επομένη της εύρεσης των δεκάδων πτωμάτων των σκύλων, ο υπεύθυνος του καταφυγίου συνελήφθη και δικάζεται την προσεχή Τετάρτη 21/10.

Καταλήγοντας, ναι το καταφύγιο για τα αδέσποτα είναι στρατόπεδο συγκέντρωσης. Ναι τα σκυλιά πεθαίνουν είτε από ασιτία στα κλουβιά τους και μέσα στα περιττώματά τους. Είτε εγκαταλειμμένα σε απομακρυσμένες περιοχές. Είτε από έλλειψη ιατροφαρμακευτικής φροντίδας. Οι φιλόζωοι και οι δημοσιογράφοι απειλούνται. Οποιοσδήποτε αντιστέκεται συλλογικά και οργανωμένα σε κάθε αυθαιρεσία της δημοτικής αρχής απειλείται με «πεζοδρόμια που γλιστράνε» ή και με ακόμη πιο έμμεσο και ύπουλο τρόπο.

Από τον Βόλο του 2015 και του μπλε φωτός.

Η.Π.

* H δίκη του ανάδοχου Nίκου Πολύζου, στο Aυτόφωρο Tριμελές ξεκίνησε την Tετάρτη 21/10, αλλά αναβλήθηκε για τις 2 Nοεμβρίου ύστερα από αίτημα  της πλευράς του κατηγορουμένου.