ΒΟΛΟΣ: ΠΟΡΕΙΑ 17 Ν

ΒΟΛΟΣ: ΠΟΡΕΙΑ 17 Ν

Στο Θόλο του Παν/μίου Θεσσαλίας, και με αίτημα για ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, συγκεντρώθηκαν συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι, πολιτικές οργανώσεις καθώς και ανένταχτοι αγωνιστές και απλός κόσμος. Ακολούθησε δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης κατά των μνημονίων, της εξαθλίωσης, του ιμπεριαλισμού και της προσφυγιάς που οι καπιταλι(η)στές και οι κυβερνήσεις τους επιβάλλουν. Παράλληλα σε ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες κάλεσε το ΠΑΜΕ (το πρωί) και η Πρωτοβουλία Αναρχικών.

Το ΕΕΚ πορεύτηκε με κεντρικό σύνθημα “Κάτω η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Όλη η εξουσία στους εργάτες – για ψωμί παιδεία ελευθερία” δείχνοντας ότι οι επιθυμίες και ανάγκες της εργατικής τάξης, που σήμερα πλήττεται, εκπληρώνονται μόνο με την επαναστατική της δράση που μπορεί να ανατρέψει την κυβέρνηση των καπιταλιστών και να πάρει την εξουσία.

Η πορεία πριν καταλήξει στο Θόλο έκανε στάση στο Δημαρχείο του Βόλου, όπου ακούστηκαν συνθήματα και αναρτήθηκε πανό κατά της δημοτικής αρχής, που έχει καθιερώσει να δίνει δημοτικούς χώρους για εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής, με το σύνθημα «αντί για Μονακό, μας φέρνει το φασισταριό», κάνοντας ξεκάθαρο ότι ο φασισμός δε θα περάσει ποτέ και πουθενά. Πριν από λίγες μέρες με έγκριση του δημοτικού συμβουλίου είχε δοθεί το δημαρχείο του οικισμού Διμηνίου για την προσυνεδριακή εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες.

Η πορεία ολοκληρώθηκε με συνέλευση στο Θόλο του Πανεπιστημίου όπου συζητήθηκε ο τρόπος παρέμβασης στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής που είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο, 21 Νοεμβρίου.