ΒΟΛΟΣ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΑΓΩΝΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

 

Απευθυνόμαστε στο ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό αλλά καθένα και καθεμιά που επιθυμεί να συμβάλλει στην προσπάθεια δημιουργίας ενός κοινωνικού αυτοοργανωμένου ιατρείου αγώνα και αλληλεγγύης για τις χιλιάδες αποκλεισμένων από το δημόσιο σύστημα υγείας.

Η κοινωνική καταστροφή που έφεραν τα μνημόνια μέσα σε πέντε χρόνια, έχουν οδηγήσει στη διάλυση εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων ενός τουλάχιστον αιώνα, δημιουργώντας εκατομμύρια ανέργους και φτωχούς.
Κάθε φωνή αντίστασης αντιμετωπίστηκε με τους δρακόντειους μνημονιακούς νόμους, το νομικό οπλοστάσιο του κράτους, με συστηματική συκοφάντηση για να σιγήσουν οι φωνές που έλεγαν όχι στην καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, στη κατάρρευση βασικών κοινωνικών αγαθών, όπως είναι η υγεία, η πρόνοια, η παιδεία και το κυριότερο δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία και ζωή.

Το 3ο Μνημόνιο, όχι μόνο δεν πρόκειται να επιλύσει τα ζωτικά προβλήματα επιβίωσης, ιδιαίτερα τα ζητήματα υγειονομικής κάλυψης του πληθυσμού αλλά αντίθετα δημιουργεί νέες στερήσεις στον εργαζόμενο, άνεργο πληθυσμό και τους απόμαχους της δουλειάς.

Αγωνιζόμαστε για δημόσιο, δωρεάν, ποιοτικό και κοινωνικά ελεγχόμενο σύστημα υγείας για όλους τους κατοίκους αυτής της χώρας ανεξάρτητα από φυλή, φύλο, ηλικία, θρησκεία, εθνική καταγωγή, οικονομική κατάσταση, ασφαλιστική κάλυψη και εργασιακό καθεστώς.

Ενώνουμε τη δράση μας και τη φωνή μας με όλες τις συλλογικότητες που στήριξαν και στηρίζουν αυτοοργανωμένες ιατρικές δομές (κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία) που παρέχουν πρωτοβάθμια υγειονομική κάλυψη σε όσους έχουν ανάγκη, αποκλεισμένοι από το καταρρέον δημόσιο σύστημα υγείας.

Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε το ιατρείο στο κτήριο του Χώρου Κινημάτων που στεγάζονται πολλαπλά εγχειρήματα αλληλεγγύης και σας καλούμε να συμμετάσχετε στη παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας, με δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε όσους έχουν ανάγκη. Με βάση την ανταπόκρισή σας, πολύ σύντομα θα οργανώσουμε μια συνάντηση και θα συζητήσουμε τους όρους λειτουργίας του.

Στηρίξτε τη δημιουργία και λειτουργία ιατρείου αγώνα και αλληλεγγύης. Στηρίξτε τον αγώνα για  δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, τον αγώνα για το χτίσιμο της Ζωής μας.

19/10/2015
ΧΩΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ – ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Ιωλκού 33 & Τάκη Οικονομάκη, Βόλος

Πληροφορίες:

Γιάννης Χατζηγιάννης: τηλ. 6972 004 219, e-mail  HYPERLINK “mailto:gpefkiotis@gmail.com”gpefkiotis@gmail.com

Ελένη Μηλιόρδου: τηλ. 6974 719 511, e-mail  HYPERLINK “mailto:elmilou26@yahoo.gr”elmilou26@yahoo.gr