ΒΟΛΟΣ: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

 

 

 

 

Οι ωμοί εκβιασμοί του Κράτους και του Κεφαλαίου που συντηρεί την ελπίδα της σωτηρίας του καπιταλισμού μέσω μιας κυβέρνησης ταξικής συνεργασίας και εθνικής σωτηρίας, συνεχίζονται. Τα πέτρινα μνημονιακά χρόνια δεν τέλειωσαν ποτέ.

Εν μέσω τρίτου μνημονίου και ενώ τρόικα και τράπεζες εκφραζόμενες μέσα από την κυβερνητική πολιτική, αναθεωρούν τον κώδικα δεοντολογίας τραπεζών και κόκκινων δανείων, το μαρτύριο της σταγόνας για χιλιάδες νοικοκυριά συνεχίζεται. Στα εργατικά σπίτια οικογενειών, από τη μία λόγω μισθών πείνας ή ανεργίας τα χρήματα δεν επαρκούν ούτε για τις βασικές ανάγκες και από την άλλη οι τράπεζες θα δίνουν κάθε φορά από λίγο χρόνο, για το χρεωμένο με δάνειο σε αυτές σπίτι, χαρακτηρίζοντας τον «συνεργάσιμο ή μη συνεργάσιμο» δανειολήπτη. Μόνο που ο πιστωμένος χρόνος αποπληρωμής των δόσεων, δυστυχώς συνδέεται άρρηκτα με την εξαθλίωση και την ως εκ τούτου αδυναμία αποπληρωμής, που το τρίτο μνημόνιο και οι εκπρόσωποι του έχουν επιβάλλει.

Οι ατελείωτες «διαπραγματεύσεις» και η πρόσφατη συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών περί «προστασίας» της κατοικίας δείχνουν ότι κανένας από τους πολιτικούς εκφραστές του κεφαλαίου, αλλά και καμία ρύθμισή τους δεν μπορεί να προστατεύσει πραγματικά την κατοικία των οικονομικά αδύνατων, εργαζόμενων και άνεργων, πέρα από τους ίδιους.

  • Απέναντι στο οργανωμένο σχέδιο απαλλοτρίωσης, ανακατανομής, συγκέντρωσης, κοινωνικής απονομιμοποίησης και υφαρπαγής της μικρής ιδιοκτησίας, την οποία σε βάθος χρόνου έχουν δημιουργήσει τα λαϊκά στρώματα,
  • Απέναντι στους τραπεζίτες που τώρα πια έχουν “αριστερό” άλλοθι στις κάθε κυβερνήσεις των μνημονίων,
  • Απέναντι στα «κοράκια» πλειοδότες, που θα κληθούν να διαχειριστούν το μεγάλο φαγοπότι των κόπων και του ιδρώτα μας,

Αντιτάσσουμε την οργισμένη αντίδρασή μας, για να μην συνεχίσουμε να έχουμε ως μόνιμη επιλογή την κόλαση!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΚΤΙΡΙΟ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ, ΣΤΙΣ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 6.00 μμ.

Για να υπερασπιστούμε τη λαϊκή κατοικία, τους όρους επιβίωσης της εργαζόμενης πλειοψηφίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Για να υπερασπιστούμε, χωρίς αναθέσεις, το δικαίωμά μας στη ζωή.
Για να μην επιτρέψουμε καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμό σε βάρος των οικονομικά αδύνατων και εξαθλιωμένων συμπολιτών μας, σε βάρος των εργαζομένων και των ανέργων.
Κανένα λαϊκό σπίτι σε χέρι τραπεζίτη.
Απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, αρνούμαστε να είμαστε “παράπλευρες απώλειες, κέρδη και ζημιές”.
Την κρίση τους δεν θα την πληρώσουμε εμείς.
Τα χρέη τους δεν είναι δικά μας.