ΒΟΛΟΣ: Συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής

Από το κτίριο Παπαστράτου ξεκίνησε η απογευματινή πορεία στις 12/2  (λίγο μετά τις 6.30 μμ) που ξεπέρασε τα 4000 κόσμο με κατεύθυνση το Δημαρχείο που ανεπιτυχώς δεν είχε καταληφθεί νωρίτερα το μεσημέρι, όταν οι δυνάμεις που το είχαν προτείνει (ΣΥΡΙΖΑ) στη συνέλευση υπαναχώρησαν από την αρχική τους πρόταση και δεν ακολούθησαν στην μεσημεριανή κατάληψη, η οποία όμως έγινε δυνατή το απόγευμα.

Πριν το κύριο σώμα της πορείας φθάσει στο δημαρχείο, συγκρούσεις με τα ΜΑΤ έγιναν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και επί της οδού Καρτάλη. Ενώ οι συγκρούσεις συνεχιζόντουσαν στην οδό Δημητριάδος το υπόλοιπο σώμα της πορείας κατέλαβε το δημαρχείο Βόλου προκειμένου να επεκταθεί το κύμα καταλήψεων και να επεκταθούν οι αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης Παπαδήμ(ι)ου.

Φωτιά ξέσπασε σε κατάστημα της Eurobank στην αρχή της Ιάσωνος η οποία κάηκε ολοσχερώς.

Επίσης ενώ η κατάληψη του Δημαρχείου Βόλου συνεχιζόταν και δεκάδες συναγωνιστές βρίσκονταν στον 1ο όροφο του δημαρχείου, φωτιά ξέσπασε στο υπόγειο με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση και πυκνός καπνός να καλύψει το μισό κτίριο, το οποίο αναγκαστικά εκκενώθηκε.

Αμέσως κλήθηκε η πυροσβεστική, ενώ έγινε προσπάθεια να κατασβεστεί η πυρκαγιά αλλά ήταν αδύνατον να πλησιάσει κάποιος το υπόγειο λόγω του πυκνού καπνού. Ευτυχώς για λόγους ασφαλείας είχε ανοιχτεί και η δεύτερη είσοδος του δημαρχείου από όπου έγινε η εκκένωση.

Μόνο με αυτόν το προβοκατόρικο τρόπο, που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή δεκάδων ανθρώπων μπορούσε να εκκενωθεί το κτίριο, καθώς όλοι/ες ήταν αποφασισμένοι/ες να κρατηθεί η κατάληψη του δημαρχείου.

Ανάμεσα στα σύμβολα της εξουσίας που οι διαδηλωτές έβαλαν στο στόχαστρο ήταν και το κτίριο που στεγάζεται η ενοποιημένη εφορία Βόλου όπου κάηκαν φάκελοι με διάφορα αρχεία, ενώ από την ασφάλεια έγιναν δεκάδες προσαγωγές και έξι συλλήψεις. Τρεις ενήλικοι και τρεις ανήλικοι οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο και στον εισαγγελέα.

Εφημερίδα Ο ΕΡΓΑΤΗΣ

http://ergatis.wordpress.com