Δεν μπορούμε να ανασάνουμε, μόνη λύση: να φύγει η Λαφάρζ

ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ (ΩΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΑΦΑΡΖ) ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟN ΛΑΟ

Το ρήγμα που άνοιξε στην πόλη του Βόλου η διαδήλωση της 13ης Ιουνίου, ενάντια στην καύση σκουπιδιών, τάραξε και τρόμαξε τα αστικά επιτελεία. Όσο και αν προσπαθούν να εμφανίσουν πως οι σχεδιασμοί τους συνεχίζονται απρόσκοπτα, ο πανικός τους είναι έκδηλος (βλ. συνέντευξη τύπου Μπέου, 19 Ιουνίου), καθώς γνωρίζουν πως το έγκλημα της καύσης των σκουπιδιών, η δολοφονική δράση της Lafarge και οι καταστροφικοί σχεδιασμοί των τοπικών κύκλων, βρήκαν το αντίπαλο δέος. Μια μαζική κοινωνική φωνή που δεν διστάζει να διεκδικήσει την εκδίωξη της Lafarge από την πόλη ως βασική προϋπόθεση για να ζήσουμε ελεύθεροι και υγιείς στην πόλη μας.

Η αγωνία αυτή των αστικών επιτελείων και η διασάλευση των όρων κανονικότητας των σχεδιασμών τους είναι εκείνη που επέβαλε το άγριο κατασταλτικό χτύπημα της διαδήλωσης της 13ης Ιουνίου, όσο και το κατασταλτικό πογκρόμ που διεξάγεται τις τελευταίες μέρες στην πόλη μας. Μια συντονισμένη επιχείρηση διαστρέβλωσης και τρομοκρατίας επιχειρεί να μετατρέψει τον θύτη σε θύμα και ουσιαστικά να στήσει ένα καθεστώς αποτροπής νέων αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στα τερατουργήματα των πολυεθνικών κολοσσών, του τοπικού κράτους και των κυβερνήσεων.

Η αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας, με σαφή κυβερνητική κατεύθυνση και λειτουργώντας ως ιδιωτικός στρατός της Lafarge, δεν έμεινε μόνο στα κατορθώματά της στις 13 και 14 του Ιούνη. Έχει επιδοθεί σε ένα κυνήγι κάθε αγωνιζόμενου στην πόλη με στήσιμο δικογραφιών, τρομοκρατικές επιχειρήσεις σε σπίτια διαδηλωτών, φακέλωμα αγωνιστών, συστάσεις σε εργοδότες για «επικίνδυνους εργαζόμενους» κτλ. Τα παραπάνω είναι η απάντηση ενός κράτους που πιστεύει πως η βία και η καταστολή μπορούν να ξεριζώσουν από την κοινωνική πλειοψηφία τη θέλησή της για ζωή και ελευθερία. Είναι το πνεύμα της σιδερένιας φτέρνας που επιχειρούν να εφαρμόσουν και με τα νέα, χουντικής προέλευσης, νομοθετήματα για την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Είναι βαθιά γελασμένοι αν πιστεύουν πως η κρατική τρομοκρατία μπορεί να νικήσει το δίκιο του αγώνα. Είναι πολύ περισσότερο γελασμένοι αν πιστεύουν πως οι αγωνιστές που βάζουν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί στο στόχαστρο είναι μόνοι τους και αποτελούν εύκολη λεία για τους δικαστικούς μηχανισμούς.

Ο Συντονισμός συλλογικοτήτων καταγγέλλει ανοιχτά στον λαό του Βόλου τις αστυνομικές και κρατικές μεθοδεύσεις που συνιστούν απόπειρα διάλυσης της τρίχρονης πάλης του λαού της πόλης για καθαρό αέρα και προχωρεί στη δημιουργία νομικής ομάδας αλληλοβοήθειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μηνύσεις κατά της αστυνομικής διεύθυνσης Μαγνησίας για την αστυνομική βία αλλά και οι μεθοδεύσεις για ποινικές διώξεις προκειμένου να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα του λαού.

Απέναντι σε αυτές είμαστε όλοι ένα. Δεν θα δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να δικάσει και να ποινικοποιήσει την πάλη μιας ολόκληρης κοινωνίας για τα στοιχειώδη κοινωνικά δικαιώματα του καθαρού αέρα και της ελευθερίας απέναντι στη σύγχρονη χούντα των πολυεθνικών. Κλιμακώνουμε τον αγώνα. Καλούμε στη διαδήλωση στις 3 του Ιούλη, στις 19:00, στην Πλατεία Ελευθερίας.

Όσο θα ουρλιάζουν να το «βουλώσουμε», τόσο οι φωνές μας στους δρόμους του αγώνα θα ταράζουν την ηρεμία τους.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΒΟΛΟΥ