Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, αντιρατσιστικές ομάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο διαμαρτυρήθηκαν για την αστυνομική θηριωδία εναντίον ενός μαύρου εφήβου στο Βόρειο Λονδίνο. Βίντεο που δείχνει έναν αστυνομικό να χτυπάει τον έφηβο στο κεφάλι ενώ τον πίεζαν να μπει σε ένα περιπολικό, κυκλοφόρησε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βράδυ της Πέμπτης 10/12 και πυροδότησε εκτεταμένη οργή σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Πλήθος ανθρώπων υπό την ηγεσία του κινήματος Black Lives Matter Movement and Stand Up to Racism (SUTR) πραγματοποίησαν πορεία στο αστυνομικό τμήμα του βόρειου Λονδίνου στο Τότεναμ και διαμαρτυρήθηκαν για την αστυνομική βαρβαρότητα και απαίτησαν τιμωρία για τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στο περιστατικό.

Το περιστατικό που παρουσιάστηκε στο βίντεο συνέβη την Τρίτη 8 Δεκέμβρη έξω από το Park View School στο West Green Road στο Βόρειο Λονδίνο στις 4.30 μ.μ., όταν αστυνομικοί σταμάτησαν μια ομάδα αγοριών και συνέλαβαν ένα για τους σκοπούς μιας στάσης και έρευνας.

Αυτοί οι νέοι ήταν εκεί μόνο για να πάρουν τα πιστοποιητικά τους και καθώς δεν είχαν δει τους φίλους τους για κάποιο χρονικό διάστημα συζητούσαν έξω από το σχολείο. Δεν ήταν απειλητικοί, απλά συνομιλούσαν.

Μια σύγκρουση ξέσπασε μετά την προσέγγιση των αγοριών από την αστυνομία και ένας αστυνομικός άρπαξε ένα από τα παιδιά και το πέταξε στο έδαφος και του έβαλε χειροπέδες. Η αστυνομική βία και ο δομικός ρατσισμός πρέπει να αμφισβητηθεί από κάτω. Κύριο άρθρο σε αστική εφημερίδα μάλιστα επεσήμανε ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο, η πιθανότητα να σε σταματήσει και να σε ψάξει η αστυνομία είναι σχεδόν 10 φορές υψηλότερη αν είσαι μαύρος.

Αρ.Μα.