Ο Albert Bourla, Έλληνας CEO της Pfizer, πούλησε τις μετοχές του στην Pfizer την επομένη της ανακοίνωσης του εμβολίου

του Γιάννη Αγγέλη

H αξιοπιστία στο μεγαλείο της. Και μάλιστα ελληνικής – από την Θεσσαλονίκη – καταγωγής.

Ο κ. Albert Bourla, ή επι το ελληνικότερο Αλβέρτος Μπουρλάς, επικεφαλής διευθυντής της Pfizer του φαρμακευτικού γίγαντα που χρηματοδοτήθηκε από την γερμανική κυβέρνηση για να δουλέψει για το εμβόλιο κατά του Covid 19, την επομένη της ανακοίνωσης για την παραγωγή του εμβολίου, πούλησε στο χρηματιστήριο το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών του (Pfizer).

Κάτι περισσότερο από το 60% των μετοχών του πουλήθηκαν στην ψηλότερη ever χρηματιστηριακή τιμή της Pfizer καθώς ολόκληρος ο πλανήτης μάθαινε για το περιβόητο εμβόλιο!

Η πράξη αυτή κανονικά θα έπρεπε να είχε οδηγήσει τον κ. Bourla στο κρατητήριο την επόμενη ημέρα για καταφανή κερδοσκοπία.

Όμως όχι! Ο κ. Bourla ήταν καθ’ όλα νόμιμος καθώς είχε ενημερώσει εγγράφως την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις ΗΠΑ από τον περασμένο Αύγουστο ότι στην συγκεκριμένη ημερομηνία του Νοεμβρίου θα πουλούσε το συγκεκριμένο πακέτο των μετοχών του.

Τύχη βουνό; Κάθε άλλο! Σαν το μεγάλο αφεντικό της Pfizer που ήταν είχε πλήρη και καθημερινή ενημέρωση για την πορεία της δουλειάς των εργαστηρίων – παρεμπιπτόντως επικεφαλής των οποίων είναι δύο τουρκικής καταγωγής ερευνητές – και γνώριζε την ακριβή πορεία της προόδου που γινόταν.

Επιπλέον είχε κάθε «εξουσία» σαν CEO να καθυστερήσει την έκδοση της ανακοίνωσης για όσα 24ωρα χρειαζόταν χρησιμοποιώντας τις απαραίτητες δικαιολογίες.

Και φαίνεται ότι δεν ήταν μόνο ο κ. Bourla που ετοιμαζόταν.

Όπως αποκαλύφθηκε από αναλυτές της Deutsche Bank – τι σύμπτωση – μεγάλες γνωστές εταιρείες από τον περασμένο Αύγουστο, όταν δηλαδή ο κ. Bourla ενημέρωνε για τις προθέσεις του την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, άρχισαν ταυτόχρονα την κατασκευή μεγάλων κέντρων κατάψυξης που να μπορούν να διατηρήσουν την βασική ουσία του εμβολίου στους -80 βαθμούς, στην Ολλανδία και τις ΗΠΑ.

Τύχη και πάλι; Τύχη βουνό, γιατί μόνο στις εγκαταστάσεις αυτές μπορεί να διατηρηθεί και να φυλαχθεί προς επεξεργασία και διάθεση το συγκεκριμένο εμβόλιο…

Προφανώς η Pfizer και οι insiders δούλεψαν για την «τύχη» τους, δηλαδή την μεγαλύτερη κερδοσκοπική επιχείρηση εις βάρος της Υγείας και της ζωής εκατομμυρίων στον πλανήτη.

Το μεγάλο ερώτημα είναι πως και ξέφυγε του Τράμπ αυτό το παιχνίδι για να το αγοράσει για τις εκλογές…

Κάπως έτσι άλλωστε ετοιμάζονται και τα άλλα εμβόλια, κάπως έτσι στήνονται τα κερδοσκοπικά παιχνίδια του χρηματιστικού κεφαλαίου σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις «μας» ενάντια στην ζωή μας.