Του Σωτήρη Παπαδημητρίου

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς απευθύνει κάλεσμα στα εργατικά σωματεία, τους πολιτιστικούς φορείς και τον λαό της Λιβαδειάς, για συνάντηση, την Τετάρτη 14/7/21, για τον συντονισμό της αγωνιστικής διεκδίκησης του κτιριακού συγκροτήματος της Κρύας με αίτημα την δωρεάν παραχώρησή τους από την ΕΤΑΔ ΑΕ στον Δήμο, για χρήση χωρίς αντίτιμο απ’ όλους τους φορείς της πόλης (πολιτικούς, συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς, πολιτιστικούς), που σέβονται στα λόγια και στις πράξεις το δικαίωμα του συνέρχεσθαι των πολιτών.

Η Κρύα είναι η καρδιά και η ταυτότητα της πόλης, μέρος της ιστορίας της και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το Τροφώνιο Μάντιο και οι παλιές βιοτεχνικές εγκαταστάσεις που έχουν περίτεχνα ανακαινιστεί πλαισιώνοντας το φυσικό κάλλος του ποταμού της Κρύας, έχουν μετατρέψει τον χώρο σε σημείο συνάντησης, πολιτικών, συνδικαλιστικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, καθώς και χώρο χαλάρωσης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

Αυτά τα ανακαινισμένα, όπως και περισσότερα από 1.000 άλλα ακίνητα – φιλέτα ανά την Ελλάδα, παραχωρήθηκαν σε μια νύχτα, το 2016, με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, στο Υπερ-ταμείο και στη διαχείριση της ΕΤΑΔ Α.Ε., προκειμένου από την εκμετάλλευσή τους να πληρώνονται οι δανειακές υποχρεώσεις της χώρας.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Λιβαδειάς στις 2-6-2021 συζητήθηκε το θέμα των ακινήτων της Κρύας, σχεδόν ένα χρόνο μετά από μια ομόφωνη απόφαση του ιδίου οργάνου, για τη δωρεάν διεκδίκηση της παραχώρησης των ακινήτων στο Δήμο Λιβαδειάς, και με ταυτόχρονο άνοιγμα των ακίνητων, με ευθύνη του Δημοτικού Συμβουλίου. Η δημοτική αρχή του κ. Ταγκαλέγκα (Δήμαρχος Λιβαδειάς) όχι μόνο δεν άνοιξε για χρήση τα ακίνητα με ευθύνη της, όπως καλούσε η προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά εισηγείται να γίνει δεκτή η πρόταση της ΕΤΑΔ ΑΕ, για μίσθωση του ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ από τον Δήμο, έναντι μηνιαίου μισθώματος 2.200 ευρώ (μετά από διαπραγμάτευση διαπαραταξιακή, με την ΕΤΑΔ Α.Ε.), η μόνη παράταξη που δεν συναίνεσε στην διαπραγμάτευση και απαίτησε την υλοποίηση της παλιότερης απόφασης ήταν η Λαϊκή Συσπείρωση Λιβαδειάς (συνεργασία με ΚΚΕ).

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, δεν μπορούσε να κλείσει τα μάτια και καλεί σε συνάντηση για το συντονισμό δράσεων, τους λαϊκούς φορείς της πόλης.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Λιβαδειά 9/7/2021

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΤΑ  ΑΚΙΝΗΤΑ  ΤΗΣ  ΚΡΥΑΣ  ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Το Εργατοϋπαλληλικό  Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς παρακολουθώντας την συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με τα ακίνητα της Κρύας και μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την ΕΤΑΔ ΑΕ, θεωρεί ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια εφησυχασμού.

Τα ακίνητα της Κρύας ανήκουν στον λαό της Λιβαδειάς και η οριστική δωρεάν παραχώρησή τους μπορεί να κατακτηθεί με την ενεργό συμμετοχή και κινητοποίηση των δημοτών και των φορέων της πόλης.

Τα ακίνητα της Κρύας είναι η καρδιά και η ταυτότητα της πόλης μας, μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την απόδοσή τους στους πολίτες της πόλης θα την διεκδικήσουμε και με τους αγώνες μας!

Καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των σωματείων, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όπως και των αθλητικών-πολιτιστικών συλλόγων πάσης φύσεως, να ακολουθήσουμε τον δρόμο της λαϊκής διεκδίκησης με αίτημα την δωρεάν παραχώρησή τους από την ΕΤΑΔ ΑΕ στον Δήμο, για χρήση χωρίς αντίτιμο απ’ όλους τους φορείς της πόλης (πολιτικούς, συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς, πολιτιστικούς), που σέβονται στα λόγια και στις πράξεις το δικαίωμα του συνέρχεσθαι των πολιτών.

Σας καλούμε σε συνάντηση την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021, ώρα 7.00 μ.μ.  για τον απαραίτητο συντονισμό της δράσης μας, στον αύλιο χώρο του  Εργατικού Κέντρου  Λιβαδειάς, τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων (μάσκες, αποστάσεις).