Κατέρρευσε η βρετανική αεροπορική εταιρία Flybe, με βρετανικά ΜΜΕ να μεταδίδουν πως μπαίνει σε διαδικασία ειδικής διαχείρισης μετά από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα. Πριν μερικούς μήνες είχε χρεοκοπήσει η μεγάλη τουριστική εταιρία Thomas Cook.
Η εταιρεία ανακοίνωσε πως για την οικονομική της κατάρρευσης ευθύνεται εν μέρει και η παγκόσμια επιδημία κορονοϊού, που το τελευταίο διάστημα έχει προκαλέσει σοβαρές… αναταράξεις στις αερομεταφορές. Αλλά τα προβλήματα τα είχε πολύ πριν εκδηλωθεί ο κορονοϊός. Τον Ιανουάριο μόλις γλύτωσε τη χρεοκοπία, αλλά όπως αποδείχθηκε προσωρινά.
Η ιστοσελίδα της εταιρείας ζητά από τους επιβάτες «να μην πάνε στο αεροδρόμιο» εκτός εάν έχουν καταφέρει να βρουν εισιτήρια με άλλη πτήση.
Η Flybe, έχει την έδρα της στο Έξετερ της Βρετανίας και απασχολεί 2.000 εργαζόμενους,
Σε επιστολή του προς τους υπαλλήλους της αεροπορικής εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος της Flybe Μάρκ Άντερσον, τόνισε:
«Παρά τις προσπάθειές μας, δεν έχουμε πλέον άλλη εναλλακτική. Δεν καταφέραμε να βρούμε μια βιώσιμη λύση που θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να λειτουργούμε».
Εξέφρασε, μάλιστα, τη λύπη του που δεν βρέθηκε η απαιτούμενη χρηματοδότηση.
Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να βοηθήσει τους εργαζόμενους της εταιρείας να βρουν νέες θέσεις εργασίας και πως θα συνεργαστεί με άλλες αεροπορικές για να μην υπάρξουν προβλήματα στις αερομεταφορές.
«Συνεργαζόμαστε στενά με τη βιομηχανία για να ελαχιστοποιηθούν ενδεχόμενα προβλήματα σε δρομολόγια που εκτελούνταν από τη Flybe…» τονίζει χαρακτηριστικά ανακοίνωση της κυβέρνησης.