Υποστήριξη από το Δήμο Δάφνης-Υμηττού στον Δήμαρχο Πατρέων

ΜΑΡΙΔΑ ΔΑΦΝΗΣ- ΥΜΗΤΤΟΥ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Δάφνης-Υμηττού, στις 31/1, ομόφωνα ψήφισε συμπαράσταση στον Δήμαρχο Πατρέων Πελετίδη μετά από πρόταση της δημοτικής παράταξης της Μ.ΑΡΙ.ΔΑ.
Το ψήφισμα υποβλήθηκε καθώς μετά την ανάγνωση επιστολής από την Πάτρα που ζητούσε συμπαρασταση, η δημοτική αρχή διά του Δημάρχου Σταυριανουδάκη (ΝΔ) είπε «όποιος θέλει να υπογράψει αλληλεγγύη να έρθει στο τέλος να υπογράψει» προχωρώντας στα υπόλοιπα θεματα.
Καθώς οι υπόλοιπες παρατάξεις αποδέχτηκαν την διαδικασία των υπογραφών, οι δημ. σύμβουλοι της ΜΑΡΙΔΑ υπέβαλαν διαδικαστικό αίτημα και έδωσαν σύντομο ψήφισμα αληλεγγύης στον Κώστα Πελετίδη, καταδίκης της ΧΑ και της προσπάθειάς της να ποινικοποιήσει την τοπική Αυτοδιοίκηση, και κάλεσε όλους τους συμβούλους να πάρουν θέση γιατί «η σιωπή είναι συνενοχή».
Ζητήθηκε επίσης από το ΚΚΕ -Λαϊκή Συσπείρωση να συμπληρώσει, αν ήθελε, το ψήφισμα μια και ο Κ. Πελετίδης προέρχεται από το ΚΚΕ, ώστε να κατεβάσουμε κοινό ψήφισμα.
Φανερά ενοχλημένος ο δήμαρχος καθώς υποχρεώθηκε να πάρει θέση, επενέβη για να κλείσει το θέμα (τη στιγμή που η Λαϊκή Συσπείρωση προσέθετε μια παράγραφο) τασσόμενος υπέρ της αρχικής διατύπωσης της ΜΑΡΙΔΑ. Έτσι, το ψήφισμα ψηφίστηκε ομόφωνα.