Μ.ΑΡΙ.Δ.Α. Δάφνης – Υμηττού

Εν μέσω της χειρότερης πανδημίας, με δημαρχείο κλειστό, με κρούσματα στο προσωπικό, με θανάτους δημοτών, η Δημοτική αρχή Δάφνης – Υμηττού ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 31.3.2021, για την αποχώρηση της ΕΑΣ (Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων) από τον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ και την χρήση του χώρου για μετεγκατάσταση και οικοδόμηση Υπουργείων & Δημόσιων Υπηρεσιών που θα μεταφερθούν εκεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης την Μ.ΑΡΙ.Δ.Α. Δάφνης – Υμηττού:

Η ανακοίνωση ντύθηκε με ωραιοφανείς προοπτικές περί δήθεν αναβάθμιση της περιοχής, δημιουργία θέσεων εργασίας ,αξιοποίηση του χώρου, με έγχρωμα φύκια και μεταξωτές κορδέλες που μας έφεραν στον νου τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του Γεωργιάδη για το Ελληνικό και τους αυτοκινητόδρομους του Σουφλιά, παραμονές των εκλογών.

Δεν φτάνει που η Κυβέρνηση προτάσσοντας το δίλημμα οικονομία ή υγεία κατάφερε και την οικονομία να χρεοκοπήσει και στην υγεία να τα κάνει θάλασσα.

Δεν φτάνει που ανοιγοκλείνοντας το ακορντεόν του λοκντάουν, εν μέσω πανδημίας κλείνει με 1.000 κρούσματα και ανοίγει με 4.000 κρούσματα και 70 νεκρούς.

Τάζει «άρτο και θεάματα» σε μια εποχή που ούτε η εστίαση ούτε οι καλλιτέχνες λειτουργούν.

Τάζουν μεγαλόπνοα κτήρια σε «υπουργούπολη», την στιγμή που η κοινωνία έχει ανάγκη από νοσοκομεία και θέσεις εργασίας σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Και στην περίπτωση που αυτό το πλάνο πραγματοποιηθεί ποιος θα κερδίσει; Θα βρεθεί κάποιος Λάτσης η κάποια κατασκευαστική που θα το αναλάβει ερήμην του Δήμου; Τι θα γίνει με το κυκλοφοριακό; Τι θα γίνει με το συντελεστή δόμησης;

Τα ερωτήματα, αν δεν είναι νεοδημοκρατικό επικοινωνιακό πυροτέχνημα, είναι αρκετά.

Παρά το ομολογουμένως ξαφνικό της ανακοίνωσης – καθώς ο Δήμαρχος μας δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο πως έχει λάβει από καιρό μέρος στις διαβουλεύσεις, χωρίς καμία προς το Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημότες ενημέρωση, προτείναμε σαν προτεραιότητα την ίδρυση και κατασκευή στο χώρο νοσοκομείου που είναι αναγκαίο (μεταξύ Ασκληπιείου Βούλας και Εαγγελισμού) και κοινόχρηστες εγκαταστάσεις.

Τέτοιες θα μπορούσε να είναι η δημιουργία πάρκου, πνεύμονα πρασίνου κλπ. που θα αλλάξει το επιβαρημένο κλίμα της περιοχής, κοινόχρηστων χώρων, αθλητικών εγκαταστάσεων, κολυμβητηρίων, χώροι εκθέσεων, μουσείο εθνικής αντίστασης (εκεί έγινε το μεγάλο σαμποτάζ στους κινητήρες των γερμανικών αεροπλάνων στούκας) κ.λπ.

Υπενθυμίζουμε πως η Δημοτική Συλλογικότητα της ΜΑΡΙΔΑ, είχε αντιταχθεί σθεναρά όλα τα προηγούμενα χρόνια, μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, στην πρόταση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, για δήθεν αναβάθμιση του χώρου της Γυμναστικής Ακαδημίας και την δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ, μαγαζιών αλλά … και δέντρων πάνω από το μπετόν !

Η εμπειρία από την αναβάθμιση του Ελληνικού – πρώην αεροδρομίου – που ξεκίνησε σαν μητροπολιτικό πάρκο πρασίνου και κατέληξε σε καζίνο και ουρανοξύστες για την υψηλή κοινωνία και Άραβες κροίσους με την κοινή υπογραφή ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, μας υποχρεώνει να καλέσουμε ένα μέτωπο αντίστασης σε κάθε ενέργεια που είναι αντίθετη με τις κοινωνικές ανάγκες.

Για την Μ.ΑΡΙ.Δ.Α. Δάφνης – Υμηττού

Γιώργος Μητροβγένης

Δημοτικός Σύμβουλος

2/4/2021