Δικαστικό πραξικόπημα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

Δικαστικό πραξικόπημα

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με απόφασή τους που κοινοποιήθηκε στις ομοσπονδίες των οδηγών τουριστικών Λεωφορείων (ΟΣΜΕ και ΠΟΕΤΛΕ) αποφάσισε να καταργήσει τον συνδικαλισμό στα τουριστικά λεωφορεία. 

Πως αλλιώς να ερμηνεύει κάποιος απόφαση της δικαιοσύνης -για δεύτερη φορά- που απαγορεύει στους οδηγούς των τουριστικών λεωφορείων να απεργήσουν; Τι νόημα έχει η ύπαρξη ενός συνδικάτου αν επανειλημμένα του απαγορεύεται η απεργία; Τι άλλο συνιστά αυτή η απόφαση αν όχι παρέμβαση υπέρ των εργοδοτών στις διαπραγματεύσεις για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας απαγορεύοντας την απεργία στους εργαζόμενους τους οδηγεί σε αφοπλισμό και σε μισθούς των 500 ευρώ με την λήξη της μετενέργειας; 

Σε μια παρωδία δίκης η δικαστής αποφάνθηκε μεροληπτικά πως το υποκριτικό αίτημα της εργοδοτικής πλευράς (ΓΕΠΟΕΤ) για τις δήθεν δραματικές επιπτώσεις της απεργίας… στην εθνική οικονομία και τον τουρισμό, αποτελεί επαρκή λόγο για να ανασταλεί η απεργία και να συρθούν οι εργαζόμενοι σε ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών που φτάνουν μέχρι και 50%! 

Αυτή η απαγόρευση έρχεται σε συνέχεια της περσινής απαγόρευσης (καλοκαίρι του 2011) στο «Συνδικάτο Τουριστικών Λεωφορείων Ελλάδας» να απεργήσει αν και τα μόνα αιτήματά του ήταν θεσμικά σχετικά με τις συνθήκες εργασίας και την ασφάλεια επιβατών και οδηγών. 

Η πραξικοπηματική απόφαση συμπίπτει χρονικά με μια άλλη απόφαση που κρίνει παράνομη την απεργία των χαλυβουργών μετά από 200 μέρες αγώνα.

Το δωσίλογο στους διεθνείς τοκογλύφους κράτος και η υποτακτική των εργοδοτών δικαιοσύνη καταργούν τις λαϊκές ελευθερίες και ποδοπατούν τα δικαιώματα των εργαζόμενων. 

Κάθε αγώνας των εργαζόμενων σήμερα είναι ταυτόχρονα αγώνας πολιτικός με στόχο την ανατροπή του αντιλαϊκού και αντεργατικού καθεστώτος. 


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ – ΟΧΙ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 


Πρωτοβουλία για

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝΝέα Προοπτική τεύχος #528# Σάββατο 9 Ιουνίου 2012