Δράσεις για παροχή τροφίμων

Δράσεις για παροχή τροφίμων

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη μέρα (2/7) της κινητοποίησης της Λαϊκής Συνέλευσης του Αγ. Νεκταρίου στη Ν. Ιωνία Βόλου με κεντρικό αίτημα  “ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ”, έξω από το μάρκετ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ επί της οδού Παρασκευοπούλου.

Η Δ/νση του καταστήματος ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και σχετικά άμεσα θα  παραδώσει τρόφιμα για τις ανάγκες των φτωχών συμπολιτών της περιοχής.

Τον περασμένο μήνα αντίστοιχες κινητοποιήσεις είχαν γίνει επί μια συνεχόμενη εβδομάδα στο σούπερ μάρκετ Lidl, το οποίο έστω και καθυστερημένα, παρέδωσε μια μικρή ποσότητα τροφίμων και ειδών πρώτων ανάγκης τα οποία διανεμήθηκαν από τη συνέλευση σχεδόν αυθημερόν.

Επίσης η τοπική συνέλευση έχει αποφασίσει να δημιουργήσει Ιατρείο Αλληλεγγύης για όσους έχουν αποκλειστεί από το δημόσιο σύστημα υγείας.

Την Πέμπτη 12/7, η Ανοικτή Συνέλευση Μαγνησίας οργανώνει πικετοφορία ενάντια στην οργανωμένη φοροληστεία που γίνεται πραγματικότητα καθώς στις 16/7 λήγουν οι προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων που εξαιτίας των πρόσφατων μεταβολών στο αφορολόγητο ποσό αλλά και την αύξηση των τεκμηρίων, φέτος θα ζητηθεί να πληρωθεί φόρος ακόμα και από τους …άστεγους.

Γ.Π.

Νέα Προοπτική τεύχος #530# Σάββατο 7 Ιουλίου 2012