Νέα δίκη συντρόφων για τον αγώνα στο λόφο Φιλοπάππου

Νέα δίκη συντρόφων για τον αγώνα στο λόφο Φιλοπάππου

 

Στις 21 Ιούνη 2013 δικάζεται στο Μονομελές πλημ/κείο ο σύντροφος Γιάννης Γιαννατσής μαζί με 2 ακόμη αγωνιστές με την αιτιολογία ότι κατά τις αρχές του 2008 διενήργησαν δενδροφυτεύσεις στον λόφο Φιλοπάππου και προκάλεσαν φθορές και καταστροφές σε τμήματα του λόφου Νυμφών του Δήμου Μελίτης, περιοχή που αποτελείται  από αδιατάραχτες λεπτές επιχώσεις. Λόγοι που δεν υφίστανται, φυσικά, γιατί αφ’ ενός μεν κάποιοι από τους κατηγορούμενους δεν συμμετείχαν στις δενδροφυτεύσεις απλά ήταν γνωστοί για την δράση τους στον αγώνα για ελεύθερο φιλοπάππου χωρίς εμπορευματοποίηση και αφ’ ετέρου γιατί η συγκεκριμένη περιοχή είναι εκείνη που ήταν κατά πρώτον λόγο χτισμένη η παραγκούπολη των προσφύγων με καταγωγή από την Αττάλεια της Μικράς Ασίας γνωστή και από το ομώνυμο έργο ως “Συνοικία το Όνειρο”· κατά δεύτερον λόγο ήταν ήδη δενδροφυτευμένη και μάλιστα είχε καεί σχεδόν ολοσχερώς από πυρκαγιά που είχαν προκαλέσει τα συνεργεία που τοποθετούσαν περίφραξη στο λόφο κατά το καλοκαίρι του 2003.
Η δίκη γίνεται μέσα σε ένα μπαγκράουντ οικονομικής χρεοκοπίας της χώρας με την μπότα του ΔΝΤ και τον νόμο της μηδενικής ανοχής σε ό,τι κινείται και αντιστέκεται. Έχουμε τα πρόσφατα παραδείγματα αγωνιστών από τις Σκουριές, αλλά και προηγούμενη δίκη αγωνιστών του Φιλοπάππου της 20/5/13 όπου η καταδίκη για ηθική αυτουργία αιτιολογήθηκε από μία κάμερα που κρατούσαν οι κατηγορούμενοι κατά την διάρκεια μίας λαϊκής συνέλευσης. Ο Πρετεντέρης σε άρθρο του στο “Βήμα” με θέμα: “Και όμως χρειάζεται… η αντιρατσιστική νομοθεσία και οι κοπανατζήδες της δημοκρατίας” της 26/5/13 είχε μεταξύ άλλων γράψει: “… Επιστρέφουμε λοιπόν στους επιτηδείους. Τους κοπανατζήδες της δημοκρατίας. Επί της ουσίας, διεκδικούν το δικαίωμα της ασυλίας τους – ακριβώς όπως οι «ακτιβιστές» ζητούν να μη διώκονται όταν κατεβάζουν τα κάγκελα του Φιλοπάππου, ο δάσκαλος στη Λάρισα να μην τίθεται σε αργία όταν καταδικάζεται από τη Δικαιοσύνη σε «αντίσταση κατά της αρχής» και οι κουκουλοφόροι με τις καραμπίνες στις Σκουριές να δηλώνουν «πολιτικοί κρατούμενοι». Ολοι αυτοί, δηλαδή, θέλουν μια χώρα όπου οι πράξεις και οι δράσεις θα παραμένουν χωρίς συνέπειες. …”
Αυτοί που ξεπουλάνε τα πάντα και που καταστρέφουν όλο τον δημόσιο τομέα και με πραξικοπήματα τύπου ΕΡΤ εν μία νυχτί απολύουν 2.600 εργαζόμενους αφήνοντας πίσω τους ανεργία, πείνα και δυστυχία, μιλούν για δημοκρατίες και ρατσισμούς.
Τα ζητήμα της ποιότητας της ζωής στην πόλη είναι πολύ σοβαρό για να το αφήνουμε στους οικολόγους. Είναι βαθύτατα πολιτικό και σαν τέτοιο η παρουσία και η αλληλεγγύη μας στο δικαστήριο έχει εξαιρετική σημασία. Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές. Να αθωωθεί ο σ. Γιάννης Γιαννατσής και οι άλλοι 2 σύντροφοι.
Ολοι στην λαϊκή συνέλευση την Κυριακή 16 Ιούνη 2013 στο πάρκο Βουτιέ (απέναντι από το θέατρο της Δώρας Στράτου) στις 6.30μ.μ.
Ολοι στη δίκη την Παρασκευή 21 Ιούνη στην Ευελπίδων κτίριο 8.

Τ.Β.

Νέα Προοπτική τεύχος#551# Κυριακή 16 Ιουνίου 2013