11.000 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙ Ο EΡΝΤΟΓΑΝ. ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟ ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

11.000 εκπαιδευτικούς έχει απολύσει η κυβέρνηση Eρντογάν, σε σύνολο εκατό χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, μετά το διπλό πραξικόπημα του περασμένου Iουλίου.

 

Στις 5 Οκτώβρη, στην Άγκυρα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας του συνδικάτου εκπαιδευτικών Egitim Sen ενάντια στις απολύσεις. Tο Egitim Sen είναι το συνδικάτο δασκάλων και εργαζομένων στην εκπαίδευση (Ένωση Eκπαιδευτικών και Eπιστημόνων Eργαζομένων).

 

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν εκ μέρους των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας (ΔΟΕ) ο Νίκος Καλόγηρος και εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ οι Παντελής Βαϊνάς και Παύλος Αντωνόπουλος. Η ΟΛΜΕ δεν εκπροσωπήθηκε καθώς διά της προέδρου της αρνήθηκε να εκπροσωπηθεί από τον Π. Αντωνόπουλο γιατί, κατά δήλωσή της, στη συνέλευση Προέδρων της 1/10/16 τα μέλη του ΔΣ δεν μπορούσαν να πάνε λόγω άλλων υποχρεώσεων και δεν πρόλαβαν να ενημερώσουν όλο τον κλάδο αν θα ήθελε να πάει κάποιος.

Την ίδια στάση κράτησαν και όλες οι Ομοσπονδίες της Ευρώπης και της Διεθνούς των εκπαιδευτικών που κατά δήλωση του Προέδρου της Egitim Sen στα μέλη της αντιπροσωπείας μας, στείλανε ευχές αλλά αρνήθηκαν να στείλουν μέλη τους προφασιζόμενοι ζήτημα ασφάλειας. Γι’ αυτούς δηλαδή η Τουρκία δεν είναι ασφαλής χώρα αλλά για τους πρόσφυγες που επαναπροωθούνται είναι ασφαλέστατη!

 

Mετά το αποτυχημένο πραξικόπημα των στρατιωτικών και το δικό του αντιπραξικόπημα, ο Ερντογάν ανανεώνει ανά τρίμηνο το καθεστώς έκτακτης ανάγκης απαγορεύοντας κάθε διαμαρτυρία, συγκέντρωση ή και δια του Τύπου αναφορά.  Έχουν απολυθεί πάνω από 100.000 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι (αριστεροί ή οπαδοί του Γκιουλέν, ακόμη κι αυτοί που ως γονείς έστελναν τα παιδιά τους σε σχολεία του ή χρησιμοποιούσαν στο διαδίκτυο πρόγραμμα κατασκευασμένο από εταιρεία του Γκιουλέν).  Έχουν κλείσει όλα τα αντιπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης και προχωρούν σε αλλαγή των προγραμμάτων σπουδών στα σχολεία με προτεραιότητα στη διδασκαλία του Κορανιού σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Με δήλωσή του ο Πρόεδρος της Egitim Sen ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των εκπαιδευτικών της Τουρκίας τους Έλληνες εκπαιδευτικούς και Δημόσιους υπάλληλους που στέκονται στο πλευρό τους και δεσμεύτηκε να στείλουν αντιπροσωπεία στη χώρα μας στις αρχές Νοέμβρη.

Ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους η Διεθνιστική αλληλεγγύη!