11 ΑΠΡΙΛΗ OI EΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ DELIVERY –COURIER -ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ!

11 ΑΠΡΙΛΗ OI EΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ DELIVERY –COURIER -ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ!
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ!
Οι δολοφονίες των εργατών που ονομάζονται εργατικά ατυχήματα και οι βαριοί τραυματισμοί, είναι καθημερινό φαινόμενο στους κούριερ – ντελιβεράδες και εξωτερικούς υπαλλήλους.
Οι υπεύθυνοι αυτών των δολοφονιών, οι εργοδότες, παραμένουν στο απυρόβλητο, ενώ έχουν την κύρια ευθύνη, μαζί με το αστικό κράτος και το νομοθετικό πλαίσιο που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους. Είναι γνωστό ότι πολλά αφεντικά, έχουν τους εργαζόμενους ανασφάλιστους ή μισοασφαλισμένους, ενώ αρνούνται να πληρώνουν τις προσαυξήσεις από τις αργίες, τα νυχτερινά και τα δώρα.
• Πάντα τα αφεντικά απαιτούν από τους εργαζόμενους τα πάντα, όπως το να εργάζονται δεκάωρα/ δωδεκάωρα, πολλές φορές χωρίς ρεπό, να πηγαίνουν γρήγορα τις παραγγελίες κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες, έχοντας φυσικά πάντα λιγότερο προσωπικό και κακοσυντηρημένα μηχανάκια – όταν είναι δικά τους. Παίζουν λοιπόν ρώσικη ρουλέτα με το κορμί τους. Και βέβαια δεν νιώθουν υποχρεωμένοι να παρέχουν δικό τους μηχανάκι, βενζίνες, εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας. Ακόμα και αν όλα πάνε καλά και ο εργαζόμενος είναι τυχερός, θα αρπάξει σίγουρα ιγμορίτιδα- επιπεφυκίτιδα και θα καταστραφούν τα γόνατα, η μέση, ο αυχένας, θα προκληθούν μυοσκελετικά προβλήματα…
Οι εργαζόμενοι courier-ντελιβεράδες και εξωτερικοί, δουλεύουνε στον δρόμο. Οι κακοτεχνίες και οι κακοσυντηρημένοι δρόμοι, η συνεχής τους έκθεση στους θορύβους και στη μόλυνση της πόλης, όπως και όλη η κακή οδική κουλτούρα και εκπαίδευση, κάνουν το εργασιακό τους περιβάλλον επικίνδυνο έτσι και αλλιώς. ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΒΑΡΕΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ.
• Μετά από το ξεπούλημα των ΕΛΤΑ και το άνοιγμα της ταχυδρομικής αγοράς στους μεγαλοκαρχαρίες, έχουν επιβάλει «ενοικιαζόμενους» με μηνιαίες συμβάσεις, εντατικοποίηση, τις δουλεμπορικές εταιρείες της «ενοικιαζόμενης εργασίας», την δημιουργία εργαζομένων πολλών ταχυτήτων, σε μια ανθηρή βιομηχανία που διαρκώς επεκτείνει τις δραστηριότητες της.
Οι εργαζόμενοι γίνονται διαρκώς περισσότεροι και πιο απαραίτητοι για το σύστημα, που τους ξεζουμίζει γιατί είναι διάσπαρτοι. Μέσα από το σωματείο τους, την Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) παλεύουν να ενωθούν διεκδικώντας ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ.
• Οι εργαζόμενοι δεν είναι θύματα που παίρνουν ενοχική στάση απέναντι στην εργοδοσία, όταν δεν τρέχουν κυριολεχτικά του σκοτωμού, όταν «καθυστερούν» φορώντας κράνος, γάντια και μπουφάν. Η εργασία τους δεν είναι βόλτα με το μηχανάκι. Την κυρίαρχη εικόνα του «παιδιού με το παπί» που πλασάρεται από τους εργοδότες, τα ΜΜΕ και το καπιταλιστικό σύστημα, πρέπει να την διαλύσουμε. Δεν είναι παιδιά για όλες τις δουλειές, είναι σκληρά εργαζόμενοι με αξιοπρέπεια και σεβασμό για τους ίδιους και τους άλλους οποιουδήποτε φύλλου ή χρώματος.
Το επάγγελμα συστηματικά υποτιμάται και απαξιώνεται, ώστε οι εργάτες να είναι δέσμιοι της στυγνής εκμετάλλευσης και της απύθμενης εργοδοτικής ασυδοσίας, για να νιώθουν πως είναι πάντα αναλώσιμοι. ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ, ΣΕΡΒΙΣ, ΒΕΝΖΙΝΗ.
Οι συνάδελφοι είναι ανθρώπινα όντα που αναγκάζονται να πουλάνε την εργατική τους δύναμη, είναι προλετάριοι που τους στερούνε τα πάντα γιατί τρέχουνε για την επιβίωση ενώ πρέπει να ζήσουνε. Αρνούνται αυτόν τον ρόλο, για να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους και παλεύουν για τα δικαιώματά τους και για την ελευθερία τους από την μισθωτή σκλαβιά, για εκείνους και όλη την κοινωνία.
ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΠΗ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Εργατική Συμμαχία στα Δυτικά