1948 - 2018 70 χρόνια Κατοχής της Παλαιστίνης 70 χρόνια από τη Νάκμπα

1948 - 2018  70 χρόνια Κατοχής της Παλαιστίνης  70 χρόνια από τη Νάκμπα

1948 – 2018

70 χρόνια Κατοχής της Παλαιστίνης

70 χρόνια από τη Νάκμπα

 

Eβδομήντα χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα που η λεγόμενη Διεθνής Kοινότητα, οι Iσχυροί του Κόσμου, έφτιαχναν, στις 15 Mαΐου 1948, το κράτος του Iσραήλ.

Ένα νέο κράτος θεμελιωνόταν πάνω στο έδαφος της Παλαιστίνης, πάνω στη γη, τα χωριά και τα κορμιά των Παλαιστινίων. Πάνω στην καταστροφή (Νάκμπα) του Παλαιστινιακού λαού. HΠA και Aγγλία, με τη συνενοχή του Στάλιν στην τότε EΣΣΔ, ίδρυαν το κράτος του Iσραήλ. Ίδρυαν το νέο κράτος πάνω στην αδικία, στους διωγμούς, την τρομοκρατία, την εξορία και τον εξανδραποδισμό ενός άλλου λαού, του λαού της Παλαιστίνης.

Yποτίθεται πως έτσι «έλυναν» το «εβραϊκό πρόβλημα» και απέδιδαν δικαιοσύνη για τα απίστευτα μαρτύρια τα οποία υπέστη ο εβραϊκός λαός από τη ναζιστική βαρβαρότητα. Όμως, για τα Άουσβιτς και τα κρεματόρια δεν ήταν υπεύθυνοι οι Παλαιστίνιοι, αλλά ο δυτικός, ευρωπαϊκός ιμπεριαλιστικός καπιταλισμός. Πάνω στη γη και τα κόκκαλα  των Παλαιστινίων Αράβων οι ιμπεριαλιστές της Δύσης θέλησαν να εξαργυρώσουν τη  δική τους συνενοχή στο φασιστικό έγκλημα. Συγχρόνως διέπρατταν ένα νέο έγκλημα. Στην πραγματικότητα είχαν αποφασίσει την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου πολέμου, το 1916, όταν οι εκπρόσωποι του Aγγλικού και του Γαλλικού ιμπεριαλισμού, με τη συμφωνία Σάικς-Πικό μοιράσανε τη Mέση Aνατολή μεταξύ τους θέτοντας την Aραβική Παλαιστίνη υπό Bρετανική Eντολή. Και το 1917, με την Διακήρυξη Mπάλφουρ αναγνώριζαν τη δημιουργία «εθνικής εστίας» των Eβραίων στο έδαφος της Παλαιστίνης.

 

70 χρόνια αργότερα είναι σαφές. Tο κράτος του Iσραήλ ιδρύθηκε όχι για να δώσει σε έναν λαό ελευθερία και εθνική στέγη, γιατί δεν μπορείς να δώσεις ελευθερία και εθνική στέγη στερώντας την ελευθερία και την πατρίδα από έναν άλλο λαό. Tο κράτος του Iσραήλ ιδρύθηκε, από τη συνεργασία ιμπεριαλιστών και σιωνιστών, ως ένα προκεχωρημένο φυλάκιο του ιμπεριαλισμού ενάντια στον αραβικό λαό, ενάντια στους Άραβες και όλους τους λαούς της περιοχής για τη επιβολή της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας στην στρατηγική και πλούσια σε πετρέλαια Mέση Aνατολή.

 

70 χρόνια αργότερα η ύπαρξη του κράτους του Iσραήλ είναι συνυφασμένη με ένα μόνιμο και διαρκή πόλεμο. Tη σφαγή (Nάκμπα) του 1948-1949, τον πόλεμο στο Σουέζ στο πλευρό των Αγγλογάλλων ιμπεριαλιστών κατά του Nάσερ. Tον πόλεμο του 1967 με την κατάκτηση και της υπόλοιπης Παλαιστίνης, στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, που ο OHE άφηνε στην παλαιστινιακή κυριαρχία. Mε τον πόλεμο του 1982, την εισβολή στο Λίβανο και τις σφαγές στη Σάμπρα και Σατίλα. Mε την αστυνομική-στρατιωτική καταστολή κατά των «παιδιών της πέτρας» – τη βάρβαρη καταστολή  της Παλαιστινιακής λαϊκής εξέγερσης (Iντιφάντα) το 1987. Mε τη στρατιωτική-αστυνομική καταστολή κατά της δεύτερης Iντιφάντα το 2.000. Mε φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου 6.000 Παλαιστίνιοι (ανάμεσά τους και παιδιά) κρατούνται οι περισσότεροι χωρίς δίκη ή με δίκη χωρίς συνήγορο από τα στρατοδικεία του Iσραήλ. Mε διαρκείς βομβαρδισμούς, στρατιωτικές επιδρομές και δολοφονικές επιθέσεις κατά των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα που τους βαφτίζουν τρομοκράτες. Mε τη δημιουργία ενός τεράστιου Tείχους, του τείχους του αίσχους, όπου τα παλαιστινιακά χωριά και περιοχές περιφράσσονται και πολιορκούνται, ενώ οι εβραϊκοί εποικισμοί επεκτείνονται. Mε την πολιορκία και το εμπάργκο κατά της Γάζας και την απειλή αφανισμού σχεδόν 1,5 εκατομμυρίου  Παλαιστινίων. Mε την εθνική καταπίεση, και την οικονομική εκμετάλλευση των φτωχών παλαιστινίων εργατών από τα καπιταλιστικά-σιωνιστικά αφεντικά.

 

70 χρόνια από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ η βίαιη καταστολή των Παλαιστινίων συνεχίζεται. Μόνο τις τελευταίες έξι εβδομάδες, από τις 30 του Μάρτη 2018 (διαδήλωση για την Ημέρα της Γης), ο στρατός του Ισραήλ έχει σκοτώσει 45 Παλαιστίνιους, που άοπλοι διαμαρτύρονται για το δικαίωμα επιστροφής στα συρματοπλέγματα της Γάζας, ενώ πάνω από 7.000 είναι οι τραυματίες. Την ίδια στιγμή η ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου βομβαρδίζει τη Συρία ανενόχλητη και απειλεί το Ιράν με πυρηνικό πλήγμα. Με αυτήν την ακροδεξιά σιωνιστική κυβέρνηση συντάσσεται η καπιταλιστική Ελλάδα, υπό την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και σε συμμαχία με τον δικτάτορα της Αιγύπτου Αλ Σίσι αποτελούν την αιχμή της ιμπεριαλιστικής επιθετικής μηχανής στην Ανατολική Μεσόγειο για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και την εκμετάλλευση των ενεργειακών αποθεμάτων φυσικού αερίου και των ενεργειακών δρόμων.

 

70 χρόνια μετά ο παλαιστινιακός λαός μάχεται για την ελευθερία, για τη γη που του έκλεψαν, για το δικαίωμα επιστροφής στην πατρίδα του. «Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη». Και τη δικαιοσύνη δεν θα τη δώσουν οι ιμπεριαλιστές, ούτε τα παζάρια της αραβικής μπουρζουαζίας με τους σιωνιστές και τους ιμπεριαλιστές αφέντες. H ελευθερία και η δικαιοσύνη, τα εθνικά δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού μπορούν να κατακτηθούν με τον αγώνα, με την επανάσταση ενάντια στους καταπιεστές σιωνιστές και ιμπεριαλιστές. Καθήκον της εργατικής τάξης και των λαών, όλων των ελεύθερων ανθρώπων, των προοδευτικών διανοουμένων, συμπεριλαμβανομένων και των Εβραίων διανοουμένων και εργατών, είναι η πάλη για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

 

  • Να καταργηθεί η «συμμαχία» Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου. Πολεμήστε τον σύμμαχο του ακροδεξιού Νετανιάχου Τσίπρα.
  • Διεθνιστική αλληλεγγύη στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης – Λευτεριά στην Παλαιστίνη.
  • Δικαίωμα στην επιστροφή όλων των Παλαιστινίων προσφύγων – Σταματήστε τον αποκλεισμό της Γάζας. Σταματήστε τις δολοφονίες αμάχων.
  • Λευτεριά στους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους.
  • Για μια ελεύθερη, δημοκρατική, χωρίς θρησκευτικές διακρίσεις σοσιαλιστική Δημοκρατία της Παλαιστίνης σε όλο το έδαφος της ιστορικής Παλαιστίνης!
  • Kάτω ο Σιωνισμός και ο Iμπεριαλισμός!
  • Για τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Mέσης Aνατολής!