25 Μαρτίου 2012 Ελεύθεροι σκοπευτές στην Αθήνα

25 Μαρτίου 2012 Ελεύθεροι σκοπευτές στην Αθήνα

25 Μαρτίου 2012 Ελεύθεροι σκοπευτές στην Αθήνα
συγκρούσεις με την αστυνομία σε όλη τη χώρα.
Αστυνομική κατοχή της Αθήνας οργάνωσε στις 24 και 25 Μάρτη η Κυβέρνηση για να προστατέψει την παρουσία των λαομίσητων στελεχών της στον αντιδραστικό θεσμό των παρελάσεων, ένα κατάλοιπο της μεταξικής δικτατορίας και σύμβολο της μεταπολεμικής κυριαρχίας της αστικής τάξης.
Είναι η πρώτη φορά μετά τη χούντα που επισήμως Κυβέρνηση παραδέχεται την ύπαρξη ελεύθερων σκοπευτών που είχαν στραμμένες τις κάνες τους στον εχθρό λαό. Την ίδια στιγμή πάνω από 7 χιλιάδες αστυνομικοί, πάνω από 40 διμοιρίες ΜΑΤ και χιλιάδες ασφαλίτες τοποθετήθηκαν σε όλους τους δρόμους της Αθήνας. Και τις δύο μέρες αστυνομική βία ασκήθηκε εναντίον δασκάλων καθηγητών και φοιτητών (της εξωκοινοβουλευτικής κυρίως αριστεράς) που διαδήλωσαν και τις δύο μέρες στην Αθήνα. Στις 28 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη, είχαν αποτύχει να αποτρέψουν την άτακτη φυγή του Παπούλια από τις εξέδρες -ένα γεγονός που επιτάχυνε την κατάρρευση της κυβέρνησης Παπανδρέου και την πραξικοπηματική παράδοση της εξουσίας στον Παπαδήμ(ι)ο.    
Και αυτή τη φορά πολλές επαρχιακές πόλεις έγιναν τόποι εκδήλωσης της λαϊκής οργής και συγκρούσεων με την αστυνομία η οποία εκτός από το όργιο καταστολής συνέλαβε και προσήγαγε δεκάδες κόσμου πριν και κατά τη διάρκεια του «εορτασμού».  Στο Ηράκλειο της Κρήτης ακυρώθηκε η παρέλαση καθώς οι συγκεντρωμένοι έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και στη συνέχεια πραγματοποίησαν τη δική τους διαδήλωση.  Στην Πάτρα κανείς εκπρόσωπος της κυβέρνησης ή βουλευτής δε παραβρέθηκε. Διαδηλώσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά, στην Κόρινθο, με πανό εναντίον του μνημονίου και συνθήματα κατά των «επισήμων». Στην Καλαμάτα η παρουσία των φασιστών της «χρυσαυγής» έφερε την αντίδραση δεκάδων συγκεντρωμένων αριστερών που συγκρούστηκαν μαζί τους και  με την αστυνομία, καταφέρνοντας μάλιστα στη συνέχεια να πραγματοποιήσουν πορεία .   
Ε.Α

ΛΑΡΙΣΑ

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΑΡΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ
ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ
Η προσπάθεια διάσωσης του εθνικού γοήτρου δια μέσου της παρέλασης στις 25 του Μάρτη στη Λάρισα στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία. Παρ’ όλες τις ανακλήσεις αδειών των αστυνομικών οργάνων και παρ’ ολη την επιστράτευση των 250! και πλέον ασφαλιτών που διαθέτει ο νομός το κακοστημένο πανηγύρι της εθνικής παλιγγενεσίας εξελίχθηκε σε μια δυναμική λαϊκή παρέμβαση με έντονα ταξικά και πολιτικά χαρακτηριστικά. Με το σύνθημα «η εθνική ενότητα είναι μια παγίδα, οι προλετάριοι δεν έχουνε πατρίδα» περισσότεροι από 150 διαδηλωτές κάλυψαν τα κακόηχα εμβατήρια που με μισή πνοή εκτελούσαν τα απλήρωτα μέλη της μπάντας του δήμου και με μοναδικό οπλικό εξοπλισμό την φωνή τους όρμησαν στις κατά τα άλλα  ετοιμοπόλεμες δυνάμεις καταστολής με σκοπό να πλησιάσουν την εξέδρα των επισήμων.
Ο απολογισμός των επεισοδίων από την μεριά των διαδηλωτών ήταν μια γυναίκα με σπασμένα τέσσερα από τα πλευρά της και την σύλληψη ενός ανέργου συντρόφου, ενός δασκάλου και ενός 30 χρονου συμπολίτη μας με σοβαρά προβλήματα νοητικής υστέρησης, ακόμη μια απόδειξη της συνειδητής δουλειάς των κατασταλτικών δυνάμεων ενός κράτους υπό κατάρρευση..
Ολοι θυμόμαστε ότι στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ένας μόνο μαθητής ανέλαβε να δώσει το μήνυμα στην άρχουσα τάξη της πόλης με την μούντζα που έκανε τον γύρο του κόσμου. Αυτή την φορά πολλοί περισσότεροι αποφάσισαν να αναλάβουν αυτό το καθήκον.
Σε μια πόλη που τον τελευταίο καιρό βρίθει καταστολής τα γεγονότα της παρέλασης ήταν μια άμεση πρώτη απάντηση των δυνάμεων της κοινωνίας της και δίχως άλλο έπεται συνέχεια
Δ.