3η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

3η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η Ελλάδα μετά το ιστορικό δημοψήφισμα και το λαϊκό ξεσηκωμό, η Ελλάδα ενός νέου σκληρότερου μνημονίου ή μιας άτακτης χρεοκοπίας και Grexit. Η Ελλάδα ως το σημείο αιχμής και συμπύκνωσης της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, επίκεντρο της διεθνούς προσοχής και των «πάνω» και των «κάτω».

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο μέρος, και καλύτερη στιγμή, για την διοργάνωση της 3ης Ευρωμεσογειακής Διεθνιστικής Συνδιάσκεψης, από την Αθήνα, στις 18-19 Ιουλίου 2015. Στον δρόμο που χάραξαν οι δύο προηγούμενες, πέρσι και πρόπερσι, η φετινή συνδιάσκεψη είναι μια διεθνής συνάντηση επαναστατών, αγωνιστών εργατών, οργανώσεων της Αριστεράς και κινημάτων, από όλον τον κόσμο. «Οικοδεσπότης» είναι το ΕΕΚ, και την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν το Βαλκανικό Σοσιαλιστικό Κέντρο «Κριστιάν Ρακόφσκι», καθώς και ο ιστότοπος RedMed.
Σε πείσμα των τεράστιων τεχνικών και οικονομικών εμποδίων που ανέκυψαν με την τραπεζική αργία και τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων, η 3η Διεθνιστική Συνδιάσκεψη πραγματοποιείται, φιλοξενώντας εκπροσώπους οργανώσεων, εργατικών αγώνων και μαχητές από μια πλειάδα χώρες: από τη Δανία, τη Ρωσία, την Ιταλία, την Τουρκία, την Αγγλία, την Νότιο Αφρική, την Βόρεια Κύπρο, την Βοσνία, τη Βουλγαρία, την Αυστρία κλπ. Ειδικές συνομιλίες και συνεισφορές θα γίνουν μέσω Skype με αγωνιστές από την Ουκρανία, αλλά και από το Λουγκάνσκ της ένοπλης πάλης ενάντια στον Ιμπεριαλισμό και στους φασίστες του Κιέβου.

Αν υπάρχει μια λεπτή γραμμή που συνδέει τους πολέμους στην Ανατολική Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, με τις εξεγέρσεις στα φλεγόμενα Βαλκάνια/Ανατολική Ευρώπη και τους εργατικούς αγώνες σε ολόκληρη την ήπειρο, και κυρίως, με την αντίσταση του ελληνικού λαού κι εργατικής τάξης στην επιχείρηση εξανδραποδισμού τους από τα γεράκια των Βρυξελλών και Βερολίνου, τότε αυτή η γραμμή ονομάζεται «διεθνής καπιταλιστική κρίση» και «παρακμή της Ε.Ε.».

Η παρακμή του ιστορικότερου Ιμπεριαλιστικού εγχειρήματος, δεν μπορεί να κρυφτεί ούτε πίσω από τις θριαμβικές γκριμάτσες κι απειλές του χερ Σόιμπλε, ούτε πίσω από την υποτακτικότητα και δειλία της ελληνικής κυβέρνησης Τσίπρα, ακόμα κι αν επιχειρεί να εγκλωβίσει τον λαό σε παλιά και χιλιοπαιγμένα μνημονιακά αδιέξοδα. Η γραμμή αντιμετώπισης της αντίστασης του ελληνικού λαού είναι ακραία, γιατί ακραία και οριακή είναι η συνθήκη διάλυσης στην οποία βρίσκεται το Ευρώ κι ολόκληρο το οικοδόμημα της Ένωσης. Με τον γαλλογερμανικό άξονα πάνω στον οποίο στηρίχτηκε επί δεκαετίες η ισχύς της Ε.Ε. να έχει γίνει κι επίσημα θρύψαλα, μετά τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα, με την απειλή ενός Brexit να επικρέμεται πάνω από την Γηραιά Ήπειρο κάνοντας την Ελλάδα να φαντάζει… αμελητέα ποσότητα, αλλά και την νέα επιδείνωση της οικονομικής κρίσης (βλ. Κίνα) να «αχρηστεύει» οποιοδήποτε «υπερόπλο» εμφάνισε πάνω στο τραπέζι το παγκόσμιο κεφάλαιο τα τελευταία 7 χρόνια, είναι σίγουρο πως η πλευρά με το πιο αβέβαιο και σκοτεινό μέλλον, δεν είμαστε εμείς, οι λαοί, οι προλετάριοι όλων των χωρών, αλλά οι κυρίαρχοι και δυνάστες.

Όλα αυτά τα σημεία της καπιταλιστικής πραγματικότητας, τις διαφορετικές μορφές της κρίσης της αστικής εξουσίας σε κάθε χώρα, θα επιχειρήσουμε να συνδέσουμε, ανιχνεύοντας μια κοινή γραμμή επαναστατικής, διεθνιστικής απάντησης από την πλευρά της εργατικής τάξης. Για να μπει ένα τέλος στη φρίκη του πολέμου, της ανεργίας, της λιτότητας και φτώχειας. Η παγκόσμια τάξη, η εργατική τάξη, δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια, κλεισμένη στο εθνικό «καβούκι» της κι αναζητώντας «εθνικές λύσεις» υποτιθέμενης σωτηρίας της, περιμένοντας την στιγμή του χαμού που της ετοιμάζουν. Με όπλο τον προλεταριακό διεθνισμό, βάζοντας τα θεμέλια για την οικοδόμηση μιας επαναστατικής Διεθνούς των εργατών, θα τσακίσει κυβερνήσεις και κράτη των εκμεταλλευτών, και πάνω στα συντρίμμια της Ένωσης των ληστών, θα χτίσει μια Σοσιαλιστική και Κόκκινη Ευρώπη.

Οι εμπειρίες και τα συμπεράσματα από την συζήτηση, θα συμπυκνωθούν σε μια Απόφαση του σώματος, ως εργαλείο παρέμβασης στα φλεγόμενα μέτωπα ανά τον κόσμο, όπως έγινε και στις πρώτες δύο συνδιασκέψεις.

Ώρες έναρξης: Σάββατο 18/7, 16.00, ΕΣΗΕΑ

Κυριακή 19/7, 10.00, ΕΣΗΕΑ

Κ. Αποστολόπουλος