Ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης στο GrupYorumκαι της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν στην Καισαριανή

4.000 κόσμος παρακολούθησε την εκδήλωση Μνήμης και Αντίστασης, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, την Τρίτη 21 Ιουλίου. Με ανακοίνωσή τους η Επιτροπή Αλληλεγγύης στο Γκρουπ Γιορούμ και η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν αναφέρουν:

Από το Μάη του 2019 μέχρι και σήμερα πραγματοποιείται μέσα στις τουρκικές φυλακές ένας μεγάλος και ηρωικός αγώνας που απαιτεί Δικαιοσύνη. Ένας αγώνας που ξεκίνησε μετά από αλλεπάλληλες διώξεις, εκβιασμούς, φυλακίσεις, απαγωγές, εφόδους και βασανιστήρια, σε μέλη, φίλους και δομές του Λαϊκού Μετώπου Τουρκίας, όπως το Πολιτιστικό Κέντρο Ιντίλ και το Νομικό Γραφείο του Λαού, στην Κων/λη. Ένας αγώνας που αποτελεί τον τελευταίο σταθμό της αντίστασης μετά από όλες τις διαδηλώσεις, συναυλίες, δράσεις προπαγάνδας, εκδηλώσεις που απαντούσαν ξανά και ξανά στις επιθέσεις. Το Γκρουπ Γιορούμ πραγματοποίησε συναυλίες σε φορτηγά, ταράτσες με ντουντούκες στις γειτονιές, έξω από τα δικαστήρια της Τσαϊλαγιάν στην Κων/λη, αλλά αντί να δικαιωθεί, μπήκε στις λίστες τρομοκρατών και επικηρύχθηκε με τεράστια ποσά. Οι Δικηγόροι του Λαού εδώ και δεκαετίες υπερασπίζονται τα θύματα του φασισμού στην Τουρκία, πάντα στην πρώτη γραμμή του ταξικού αγώνα παρά τους εκβιασμούς και τις επιθέσεις της αστυνομίας και των μπράβων των αφεντικών. Οι Ελεύθεροι Κρατούμενοι, μετά την ηρωική επταετή αντίσταση της απεργίας πείνας μέχρι θανάτου (2000-2007) κρατήσανε την «ελευθερία» τους μέσα στα κελιά στην Τουρκία, γίνανε παράδειγμα αντίστασης και αξιοπρέπειας παγκοσμίως και ξεσκέπασαν το φασισμό. Σε αυτό το δρόμο προχωρούν και σήμερα ενισχύοντας παράλληλα τον αγώνα, στην αρχή, του Γκρουπ Γιορούμ και του Μουσταφά Κοτσάκ και μετά των Δικηγόρων του Λαού. Η αντίσταση του Γκρουπ Γιορούμ, των Δικηγόρων του Λαού και των Ελεύθερων Κρατούμενων είναι μία και απαιτεί Δικαιοσύνη. Ο άνθρωπος χρειάζεται Δικαιοσύνη για να ζήσει, όπως χρειάζεται ψωμί, νερό και αέρα.

Εμείς, από τη μεριά μας θελήσαμε να εξηγήσουμε στον ελληνικό λαό τον αγώνα μας. Να τιμήσουμε τη μεγάλη ιστορία του και να επιστρέψουμε το σημάδι, τη δύναμη και την ελπίδα που η αντίσταση του ελληνικού λαού έχει αποτελέσει για εμάς. Να συναντήσουμε το ξαφνικό, ζεστό και τεράστιο κίνημα διεθνιστικής αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε και να απαντήσουμε ξανά στους ιμπεριαλιστές και τις συνεργάτιδες κυβερνήσεις τους σε Ελλάδα και Τουρκία, πως οι λαοί της Ανατολίας και της Μεσογείου όχι μόνο δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, αλλά βρέθηκαν και ενώθηκαν στο δρόμο της αντίστασης ενάντια στην τυραννία, τη φτώχεια, το φασισμό και την αδικία.

Πραγματοποιήσαμε, λοιπόν, μία πολυσήμαντη εκδήλωση και συναυλία μνήμης και αντίστασης ενάντια στον φασισμό μέσα στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, όπου 4.000 άνθρωποι έδωσαν μία ηχηρή απάντηση στη δολοφονική στρατηγική εξόντωσης που ακολουθεί το καθεστώς του ΑΚΡ ενάντια στους απεργούς πείνας και τους αγωνιστές του Λαϊκού Μετώπου, στις πολεμικές βουές των δελτίων, τους εκβιασμούς των κυριάρχων στους δύο λαούς και τους εθνικισμούς που σπέρνουν.

Η Εκδήλωση-Συναυλία της 21ης Ιουλίου αποτελεί σημείο μιας μεγάλης καμπάνιας για την απεργία πείνας μέχρι θανάτου στις φυλακές της Τουρκίας που έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο, στην Ελλάδα, από το Λαϊκό Μέτωπο, το Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο, το Γκρουπ Γιορούμ και την Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν. Πάγκος υπογραφών και προπαγάνδας στα Προπύλαια και τα Εξάρχεια, κυκλικές απεργίες πείνας μονοήμερες, διήμερες και ενός μήνα, μουσικές εκδηλώσεις στην Ερμού με το Γκρουπ Γιορούμ, συναυλία στο Πολυτεχνείο με το Γκρουπ Γιορούμ, Αντιιμπεριαλιστικό Συνέδριο στο Πολυτεχνείο με τη συμμετοχή πάνω από 20 χωρών από όλο τον κόσμο, Ιντερνετικά Συνέδρια και Συναυλίες, κάθε εβδομάδα μέσα στην περίοδο της καραντίνας, ρεπορτάζ σε ραδιόφωνα, άρθρα, Εκδήλωση με το Διεθνές Νομικό Γραφείο του Λαού-τομέας Ελλάδας στην Πλατεία Πρωτομαγιάς, κάθε Παρασκευή συγκεντρώσεις στην τουρκική Πρεσβεία, μοίρασμα του περιοδικού Ο Αγώνας, προκηρύξεων, κουπονιών οικονομικής ενίσχυσης και αφισοκολλήσεις σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας.

Όλες αυτές οι δράσεις συνθέτουν το καθημερινό πάζλ του αγώνα μας. Δεν μπορούμε, βέβαια, να μην αναφέρουμε την πολύτιμη συμμετοχή των ανεξάρτητων, των πολιτικοποιημένων και των στρατευμένων δημοσιογράφων που προώθησαν τον αγώνα μας και τη συναυλία στα μπλογκ, τα σαιτ, τις εφημερίδες, τα ραδιόφωνα και τα σοσιαλ μίντια. Τις πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες, τη γειτονιά και τα κοινωνικά κέντρα της Καισαριανής. Τους μουσικούς και τους ηθοποιούς, φίλους και συντρόφους που βρεθήκαμε στη μεγάλη αντίσταση της απεργίας πείνας και που μας βοήθησαν να πραγματοποιήσουμε μια τόσο μαζική εκδήλωση-συναυλία. Τους Υπεραστικούς – Τζαζ Ματάζ – Μagic de Spell με τη συλλογή υπογραφών σε εργάτες και καλλιτέχνες, την Ομάδα Σημείο Μηδέν και τη Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών, το περιοδικό Βίδα και τη Χορωδία και Ορχήστρα που συγκροτήσαμε στο Λόφο του Στρέφη και που όλοι μαζί τραγουδήσαμε στη συναυλία το «Έχουμε Δίκιο – Θα Νικήσουμε» στα τουρκικά και τα ελληνικά. Τους καλλιτέχνες που πήραν θέση με τις δημιουργίες τους, τις υπογραφές τους και τα βίντεο καταγγελίας στο φασισμό και στήριξης στον αγώνα μας. Την αγαπημένη ηθοποιό, Ελένη Γερασιμίδου και τον αγαπημένο μουσικό, Αλκίνοο Ιωαννίδη που μοιραστήκανε μαζί μας τις ιδέες τους και δώσανε δύναμη και φωνή στην απεργία πείνας! Το μουσικό συγκρότημα Ρωμιοσύνη που τίμησε με το ελληνικό πολιτικό τραγούδι την αντίσταση του τουρκικού και του ελληνικού λαού, ανήμερα της δολοφονίας του φοιτητή Πέτρουλα, τον Αλέξανδρο Κτιστάκη και την ορχήστρα που έπαιξε μαζί του που μας χάρισαν μια συνέχεια με κοινωνικό και πολιτικό τραγούδι και που έχουν σταθεί στο πλευρό του Γκρουπ Γιορούμ τα τελευταία τέσσερα χρόνια και τέλος, τη δημοτική ορχήστρα με τον Κώστα Φωτόπουλο που έκλεισαν αυτήν τη δυνατή βραδιά και ολοκλήρωσαν τον τίτλο της εκδήλωσης «Λαϊκή Τέχνη και Επανάσταση».

Η εκδήλωση μνήμης στο Σκοπευτήριο ήρθε να αγκαλιάσει όλο αυτό το κύμα αδελφοσύνης, αλλά και συνάμα οργής που ακολούθησε τις δολοφονίες των τριών συντρόφων μας και απεργών πείνας Χελίν Μπολέκ, Μουσταφά Κοτσάκ και Ιμπραχίμ Γκιοκτσέκ. Η θυσία τους είναι που άνοιξε το δρόμο για διάλογο, αγώνα, ενότητα. Η γενναιότητα και η συγκρότησή τους είναι που έδωσε σήμα σε όλο τον ντουνιά να μιλήσει για δικαιοσύνη. Πραγματοποίησαν ένα μεγάλο βήμα στο σύγχρονο αγώνα για τη δικαιοσύνη και ταυτόχρονα έβαλαν τη σφραγίδα τους μέσα στο χώρο των ιδεών, της έκφρασης και της τέχνης. Ενέπνευσαν, δίδαξαν και μας άφησαν τη μεγαλύτερη κληρονομιά και το βαρύτερο καθήκον. Να συνεχίσουμε στο δρόμο της αντίστασης, στο δρόμο της επανάστασης.

Σήμερα, η Δικηγόρος του Λαού, Εμπρού Τιμτίκ, έχει ξεπεράσει τις 200 μέρες απεργίας πείνας, έχει πληγές στο στόμα, τα άκρα της ξεκίνησαν να μελανιάζουν και είναι 38 κιλά. Ακολουθούν δίπλα της οι σύντροφοι Αυτάτς Ουνσάλ, επίσης, δικηγόρος του Λαού και οι Ντιντέμ Άκμαν και Οζγκούρ Καράκαγια, επαναστάτες κρατούμενοι – ελεύθεροι φυλακισμένοι. Οι σύντροφοι αγωνιστές του Λαϊκού Μετώπου Τουρκίας δε θα σταματήσουν την αντίσταση!

ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΦΩΝΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

  • Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των Δικηγόρων του Λαού και των μελών του Γκρουπ Γιορούμ
  • Απαιτούμε να βγει άμεσα από την απομόνωση η επαναστάτρια κρατούμενη και απεργός πείνας, Ντιντέμ Ακμάν

Το Γκρουπ Γιορούμ συνεχίζει κανονικά τις προετοιμασίες και την καμπάνιά του σε όλες τις γειτονιές της Κων/λης, για τη συναυλία του «για την Ανεξαρτησία και τη Δικαιοσύνη» που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Αυγούστου, στο Γενίκαπι, στην Κων/λη.

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ, Ο ΛΑΟΣ ΔΕ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ

Επιτροπή Αλληλεγγύης στο Γκρουπ Γιορούμ

Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν